Vatso Başkanı Kandaşoğlu'ndan Chp'li Öğüt'e Destek

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün Van'ın turizm merkezi olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından cevaplanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBBM) Başkanlığı'na soru önergesi vermesini önemsediklerini belirterek "Meclis ça

Vatso Başkanı Kandaşoğlu'ndan Chp'li Öğüt'e Destek
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün Van'ın turizm merkezi olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından cevaplanmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBBM) Başkanlığı'na soru önergesi vermesini önemsediklerini belirterek "Meclis çatısı altında bulunan tüm milletvekillerinden beklediğimiz hassasiyeti Öğüt'ün göstermesini çok önemli bulduk" dedi.
Yazılı açıklama yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, Öğüt'ün yıllardır savundukları değerin dile getirilmesi için saf ettikleri çabalarına destek verilmesinin Van için çok önemli olduğunu belirtti. Öğüt'e Van'ın turizmi konusundaki hassasiyetlerinden dolayı şükranlarını sunduğunu kaydeden Kandaşoğlu, Van'ın sahip olduğu potansiyellerin ülkemiz ve dünya turizm değerleri içinde yer bulması gerektiğini belirterek, "Akdamar Adası ve içinde bulunan anıt müzenin, Vangölü, Van kedisi, Muradiye şelalesi ve birçok turizm değerimiz dünya turizmine açılması gerekir. Bu konuda ilimizin ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlaması için gerekli tanıtım argümanları geliştirilmelidir" dedi.
Van'ın yıllardır en büyük sorunu olan tanıtım konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını, bu yıl itibari ile birçok uluslar arası fuarda tanıtım imkanı bulduğunu belirten Kandaşoğlu, "Tanıtım konusunda yapılan çalışmalarımız oldukça önemli. Amerika, Ukrayna, Almanya, İran, Ermenistan, Gürcistan gibi ülkelerde yapılan tanıtımların yanı sıra, ülkemizde önemli fuarlar olan EMİTT ve İzmir Turizm Travel Fuarı'nda açılan stantlarımıza gösterilen ilgi bizleri mutlu etmiştir. Ancak turizm sadece tanıtım boyutuyla ele alınmamalıdır. Turizm de en önemli konu altyapıda yaşanan sorunların giderilmesidir. Özellikle ilimiz turizm yatırımları açısından desteklenmelidir. İlimizde hala beş yıldızlı otel bulunmamaktadır. Bu konuda bakanlığımızdan özellikle destek ve teşvik bekliyoruz. Çünkü konaklama sorunu bulunan ilimiz için yapılacak tanıtımlar gelecek turistlerin istediklerini alamaması durumu oluşturabilir. Bu da istediğimiz bir durum değildir" şeklinde konuştu.
Van'ın gelişmesi bölgenin gelişmesine katkı sunacağını da vurgulayan VATSO Yönetim kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Van'da ulaşım konusunda hiçbir sorun yoktur. Havayolları, karayolları ve demiryolu ağının ilimizde bulunması ilimizin cazibe merkezi olması için yeterli. İlimiz turizm de destinasyon noktası olursa çevresindeki illere de büyük katkı sunacaktır. Bu da bölgemizin turizm gelirlerinin artmasını sağlayacaktır. Ayrıca Türkiye Otelciler Birliği Başkanı'nın Vangölü sahilinde Lasvegas modeli olarak düşünülen proje uygulama aşamasına getirilmelidir. Bu projenin hayat bulması ile Van, Ortadoğu için önemli bir merkez olacaktır" şeklinde konuştu.