Bankkart Jest Lansman Kampanyası

Türkiye ile İsrail 'gizlice' buluştu

Gazze'ye insani yardım götüren 'Mavi Marmara' gemisine yönelik saldırı sonrasında iplerin kopma noktasına geldiği İsrail ile gizli bir diplomasi yürütüldüğünü ortaya çıktı.

 


Gazze ' ye insani yardım götüren ' Mavi Marmara ' gemisine yönelik saldırı sonrasında iplerin kopma noktasına geldiği İsrail ile gizli bir diplomasi yürütüldüğünü ortaya çıktı .

Belçika ' da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun , İsrail Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile Brüksel ' de gizli bir toplantı yaptığı belirtildi .
NTV ' nin haberine göre , bir otelin suitinde yapılan gizli toplantı TSİ 12 . 30 ' da başladı ve 2 . 5 saat sürdü . Toplantıda , ilişkilerin nasıl onarılabileceği masaya yatırıldı . Bakanlar , iki ülke arasındaki diyaloğun yeniden kurulması için görüş alışverişinde bulundu . Bir sonraki görüşme için yine gizli bir yer ve tarih belirlendiği kaydedilirken , öncelikle iki bakanın başbakanlarına bilgi aktarımı yapmalarının gerekeceği ifade edildi .
İŞTE GÖRÜŞMENİN SEYRİ
- İsrailli bakana ilk olarak görüşme için Strasbourg ya da Lüksemburg teklifi yapıldı . Eliezer , bu iki teklifin yanı sıra Türkiye ' nin AB ' deki daimi temsilcisi Selim Kuneralp ' in rezidansı önerisini de reddetti .
- Görüşmenin gizli kalması için , suit oda başka bir şahıs adına tutuldu .
- Görüşmede Türkiye adına Bakan Davut- oğlu , Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Selim Kuneralp bulundu .
- Davutoğlu ile birlikte Brüksel ' de bulunan Tarım Bakanı Mehdi Eker ile Devlet Bakanı Egemen Bağış ' ın görüşmeden haberi olmadı .
LİEBERMAN ÇILDIRDI
İsrail basınına göre görüşme Türk tarafının isteğiyle gerçekleşti . İsrail basınında , Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak ' ın onay verdiği görüşmeden , aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ' ın haberdar edilmediği belirtildi .
Lieberman , konuyla ilgili çok sert bir açıklama yayınladı . ' Bu görüşmenin , Dışişleri Bakanlığı ' nın bilgisi olmadan gerçekleşmiş olmasını çok önemsiyoruz . Bu , teamülleri hiçe sayan bir hakarettir . Başbakan ile Dışişleri Bakanı arasındaki güvene yönelik büyük bir darbedir ' dedi .
Netanyahu ' nun ofisinden , ' görüşme gayriresmiydi ' açıklaması yapıldı ama İsrail Dışişleri ' nin öfkesi dinmedi . İsrail gazetesi Haaretz ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi , Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin
Ben-Eliezer ' in İsviçre ' de buluştuğunu yazdı .


Akşam