Türkçe için ilginç bir çalışma başlattı

Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkçe için ilginç bir çalışma başlattı.

  Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem , bilgisayarlarda F klavyenin kullanılmasına yö ; nelik ç ; alışma başlattı . Erdem ' in ç ; abalarıyla AK Parti Genel Merkezi ' nde F klavyeye geç ; ilmesi kararı alındı . ' Q klavye ' nin İngilizce ' ye gö ; re tasarlandığını belirten Erdem , ' Tü ; rkç ; e ' ye uygun olan F klavyedir . Yarışmalarda F klavye ile katıldığımız zaman birincilikleri alıyoruz ' dedi .

Milli Eğitim Bakanlığı ' nın okullarda F klavye kullanılmasına yö ; nelik genelge yayınladığını hatırlatan Erdem , ancak uygulamanın tam olarak hayata geç ; irilmediğini anlattı . Erdem , genelgenin takipç ; isi olacağının altını ç ; izdi . Ç ; evre ve Orman Bakanlığı da ö ; nü ; mü ; zdeki aydan itibaren F klavye kullanımına geç ; tiğini belirten Erdem şö ; yle devam etti :

' Sanayi Bakanlığı , tü ; keticinin korunması kapsamında bilgisayar satışlarında isteyenlere F klavye verilmesi zorunluluğunu da getirecek . Cep telefonlarında da F klavye olmasına yö ; nelik dü ; zeleme yapılacak . Trafik taşıtlarında kullanılan gö ; stergelerde de Tü ; rkç ; e kullanma zorunluluğu getirilecek . '


Kaynak : Bugü ; n