Siirt Pervari'de çatışma: 5 şehit

Siirt'te güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker ile 3 köy korucusu şehit oldu.

  Siirt ' in Pervarie ilç ; esine bağlı Doğan kö ; yü ; kırsal kesiminde ç ; ıkan ç ; atışmada , iki asker ile ü ; ç ; kö ; y korucusu şehit oldu . Pervari ' de 12 terö ; rist ö ; ldü ; rü ; ldü ; .

Edinilen bilgiye gö ; re , Doğan Kö ; yü ; kırsal kesiminde bir grup PKK ' lı terö ; ristle gü ; venlik gü ; ç ; leri arasında ç ; atışma ç ; ıktı . Ç ; atışmada , iki asker ile ü ; ç ; korucu şehit oldu .

Siirt ' in Pervari ilç ; esinde gü ; venlik gü ; ç ; leriyle ç ; atışmaya giren 12 terö ; rist de ö ; ldü ; rü ; ldü ; . Bö ; lgede operasyon sü ; rü ; yor .

Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri ' nin internet sitesinden ç ; atışmalarla ilgili yapılan aç ; ıklamada şu konular yer aldı :

' 1 . Siirt ili Pervari ilç ; esi Doğan Kö ; yü ; ( Değirmentaşı Tepe ) İleri Ü ; s Bö ; lgesine 30 Haziran 2010 tarihinde saat 23 . 00 sıralarında , bö ; lü ; cü ; terö ; r ö ; rgü ; tü ; mensupları tarafından 5 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı teşebbü ; sü ; nde bulunulmuştur .

2 . Saldırı teşebbü ; sü ; ne gü ; venlik gü ; ç ; lerince anında karşılık verilmiş , ancak terö ; ristler tarafından aç ; ılan ilk ateş sonucu ; 1 Subay , 1 Astsubay , 1 Uzman Ç ; avuş ve 1 Er yaralanmıştır . Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş , ancak yapılan tü ; m mü ; dahalelere rağmen yaralı subay ve uzman ç ; avuş kurtarılamayarak şehit olmuştur .

3 . Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terö ; rist grup tarafından Doğan Kö ; yü ; - Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak ü ; zere gö ; revlendirilmiş olan Geç ; ici Kö ; y Korucuları ( GKK ) Timine de silahlı saldırıda bulunulmuş ve saldırı sonucu 3 Geç ; ici Kö ; y Korucusu ( GKK ) şehit olmuştur .

4 . Terö ; ristlerin bulunduğu bö ; lgeye İHA ( İnsansız Hava Aracı ) sevk edilmiş , terö ; rist grupların kaç ; masını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bö ; lgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır .

5 . Bu faaliyetle kordineli olarak , bö ; lgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında , 12 terö ; ristin silah ve teç ; hizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir .

6 . Saldırı teşebbü ; sü ; nde bulunan ve bö ; lgeden kaç ; maya ç ; alışan diğer terö ; ristlerin etkisiz hale getirilmesine yö ; nelik olarak operasyonlara devam edilmektedir . '