Serena Wıllıams Finalde Wımbledon

WILLIAMS FİNALDE

WIMBLEDON (A.

  WILLIAMS FİNALDE

WIMBLEDON ( A . A ) - 01 . 07 . 2010 - Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda , tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD ' li Serena Williams , Çek Petra Kvitova ' yı 2-0 yenerek finale yükseldi .
Londra ' daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları ' nda oynanan maçta , Wimbledon ' da 3 kez şampiyonluğa ulaşan Serena Williams , bu turnuvaya 2 kez katılan ve ilk turlarda elenen şampiyonanın sürpriz isimlerinden 20 yaşındaki Çek Petra Kvitova ile Merkez Kort ' ta karşılaştı .
İlk setin 5 ' inci oyununda rakibinin servisini kırarak 3-2 öne geçen Kvitova , servis kullandığı bir sonraki oyunu da alarak durumu 4-2 yaptı . ABD ' li Williams , 8 ' inci oyunda servis kırarak 4-4 eşitliği yakaladı . ' Tie-break ' te 7-5 üstünlük sağlayan Serena Williams , seti de 7-6 aldı .
2 ' nci setin 5 ' inci ve 7 ' nci oyunlarında rakibinin servisini kırarak 5-2 öne geçen ABD ' li tenisçi , bu seti de 6-2 kazanarak finale yükselen taraf oldu .

-SERENA ' NIN RAKİBİ ZVONAREVA-

Tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı ABD ' li Venus Williams ' ı eleyen Bulgar Tsvetana Pironkova ile 8 numaralı seribaşı Belçikalı Kim Clijsters ' ı turnuva dışında bırakan 21 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva Merkez Kort ' ta finale çıkmak için karşı karşıya geldi .
Wimbledon ' daki yarı final mücadelesinde ilk setin 6 ' ncı oyununda rakibinin servisini kırarak 4-2 öne geçen Pironkova , seti 6-3 kazandı . İkinci setin 6 ' ncı oyununda bu kez Zvonareva , Bulgar tenisçinin servisini kırdı ve 4-2 üstünlük sağladı . Rus raket , bu seti 6-3 alarak setlerde durumu 1-1 yaptı .
Son sete ilk oyunda Pironkova ' nın servisini kırarak çok iyi bir başlangıç yapan Zvonareva , servis kullandığı oyunu da kazanarak 2-0 öne geçti . 5 ' inci oyunda bir kez daha servis kırma başarısını gösteren Rus raket , durumu 4-1 yaptı .
Son seti 6-2 , maçı da 2-1 kazanan Rus Zvonareva , tek bayanlar finalinde Serena Williams ' ın rakibi oldu .
01 . 07 . 2010 19 : 47 : 47