Senegalli öğrencilerle "dostluk maçı"

Zonguldak Ereğli Yıldırım Koleji'nin "Yaz Kampı" için Karadeniz Ereğli'de misafir ettiği Senegal'in başkenti Dakar'daki Yavuz Selim Okulu'nun Senegall

  Zonguldak Ereğli Yıldırım Koleji ' nin " Yaz Kampı " için Karadeniz Ereğli ' de misafir ettiği Senegal ' in başkenti Dakar ' daki Yavuz Selim Okulu ' nun Senegalli öğrencileri , Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü ' nün davetlisi olarak geldikleri Alaplı ' da , kulübün futbol takımı ile " Dostluk maçı " yaptılar .

Alaplı Çelikler Hala Sahası ' nda oynanan ve başlama vuruşunu Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu ' nun yaptığı maçta ; Senegalli öğrencilerden oluşan futbol takımı , Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Futbol Takımı ' nı 4-2 mağlup etti .

Baştan sona çekişme içinde geçen maç , dostluk görüntülerine de sahne oldu . Senegalli Mansour , futbolu çok sevdiklerini ve kendi ülkelerinde de sık sık halı sahada futbol oynadıklarını belirterek , Dünya Kupası ' nı da ilgiyle takip ettiklerini söyledi .

Maçı izleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu , sporun ve özellikle futbolun , milyonlarca izleyicisiyle artık dünyada ekonomik , sosyal ve kültürel yönden büyük bir sektör haline geldiğini belirterek , " Spor , iyi bir tanıtım aracı olduğu gibi , kültürlerin kaynaşmasına , dostlukların da artmasına ortam hazırlayan bir sektör . Bugün de , Senegalli kardeşlerimizle kültürel paylaşım ve dostluğun güzel bir örneğini yaşıyoruz . " dedi .