Samsun'da ilginç bir dava görüldü

Samsun'da bir vatandaş, noter onaylı rüyasını reklamında kullanan Coca Cola'ya önce dava açtı, sonra protesto etti...

Samsun'da ilginç bir dava görüldü
  Samsun ' da reklam senaryosu haline getirip notere onaylattığı rü ; yasını izinsiz kullandığını iddia ettiği Coca Cola aleyhine tazminat davası aç ; an ö ; ğretmen , duruşma ç ; ıkışı protesto gö ; sterisinde bulundu .

Samsun 3 . Asliye Hukuk Mahkemesi ' nde gö ; rü ; len davaya , ö ; ğretmen-yazar Hasan Sancak ve avukatı Ali Tü ; rkmen hazır bulunurken , Coca Cola şirketinin avukatı mazeret bildirerek katılmadı .
Avukat Tü ; rkmen , reklamı kullandığı belirtilen televizyonların bağlı olduğu şirketleri de araştırıp ibraz edeceklerini belirterek mahkemeden sü ; re talebinde bulundu .

Mahkeme heyeti , reklamı yayınladığı iddia edilen televizyon kanallarına yazı yazıldığını ve kanallardan yine cevap gelmediğini belirtti . Mahkeme eksiklerin giderilerek dosyanın tamamlanması iç ; in duruşmayı 23 Eylü ; l 2010 tarihine erteledi .

Daha ö ; nceki duruşmada yerli bir markanın ü ; rü ; nü ; nü ; dağıtarak protesto gö ; sterisi yapan Hasan Sancak , bu sefer de ö ; zel olarak hazırladığı 1 , 5 metrelik pankartı adliye ö ; nü ; nde aç ; arak protesto etti .

Haklı mü ; cadelesini sonuna kadar devam ettireceğini belirten Sancak , ' Coca Cola benim notere onaylattığım ' Gıda Işınlama ' reklam senaryomu A ' dan Z ' ye haksız olarak kullandı . 2006 yılından beri bu haksızlık karşısında hukuk yoluyla mü ; cadelemi sü ; rdü ; rü ; yorum . ' dedi .
Sancak , kendisine fırsat verilmesi durumunda firma yetkililerine , notere onaylattığı reklam senaryosunu kullandıklarını ispat edebileceğini kaydetti .

Sancak ayrıca , yanında getirdiği ve 12 Ağustos 2004 ' de hayatını kaybeden annesi Emine Sancak iç ; in yazdığı ' Benim annem bir melekti ' başlıklı şiir kitaplarından polislere ve adliye ç ; alışanlarına dağıttı .

Cihan