Otobüslerdeki denetimler sıklaştırıldı

Düzce Belediyesi denetimli özel halk otobüsleri, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetleniyor. Yapılan denetlemelerde, klimaları çalıştırmayan v

Düzce Belediyesi denetimli özel halk otobüsleri, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince denetleniyor. Yapılan denetlemelerde, klimaları çalıştırmayan ve eksikleri bulunan otobüslere ceza yazılarak uyarılarda bulunuldu.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, D 655 Karayolu Yığılca Sapağı ve İstanbul Caddesi üzerinde belediye denetimli halk otobüsleri üzerinde uygulama yaptı.

Uygulamalarda, otobüs yolcularına şikâyetleri olup olmadığı sorulurken, klimaların çalışıp çalışmadığı, otobüslerin temizliği gibi konulara dikkat edildi. Klimaları çalışmayan otobüslere ceza kesilirken, temiz olmayan ve diğer eksikleri bulunan otobüs sürücülerine de uyarılarda bulunuldu.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Polat, denetimlerin çeşitli aralıklarla süreceğini belirterek, "Yaptığımız kontrollerde yolcuların memnuniyetine, otobüslerin temizliğine ve Klimaların çalışıp çalışmadığına ayrıca duraklara saatinde gidip gitmediklerini kontrol ettik, eksikleri bulunan otobüslerin bazılarına ceza keserken, bazılarını da uyardık. Bundan sonraki denetimlerimizde eksikleri bulunan otobüslere uyarı yapmaksızın ceza yazacağız." dedi.

Bazı otobüslerin, motorlarından çevreyi kirlettiğine dair şikâyetlerin olduğunu belirten Zabıta Müdürü Sedat Polat, çevre müdürlüğü ile görüşerek kirlilik konusunda da gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.