Ölen Hastaya Borç Tebligatı

Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından 7 ay önce hastanede hayatını kaybeden bir kişiye borç tebligatı gönderildi

  Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından 7 ay önce hastanede hayatını kaybeden bir kişiye borç tebligatı gönderildi . Tebligatta borcun ödenmemesi durumunda bundan sonra hastane hizmetlerinden yararlanamayacağı bildirildi .
Alınan bilgiye göre , 29 Aralık 2009 tarihinde Osmaniye Devlet Hastanesi ' ne getirilen Ahmet Gül ( 44 ) , domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alındı . Ancak tedaviye rağmen Ahmet Gül 31 Aralık 2009 tarihinde hastanede hayatını kaybetti . Hiçbir işi ve sosyal güvencesi olmayan Gül ' ün tedavi masrafları da ödenmedi . Aradan yaklaşık 7 ay geçtikten sonra hastane kayıtlarına ölü olarak geçen Ahmet Gül için Devlet Hastanesi Baştabipliği tarafından borç tebligatı çıkarıldı .
Muhtarlığa gönderilen yazıda ise " 29/12/2009 tarihinde Osmaniye Devlet Hastanemiz Yoğun Bakım 20796 protokol numarası ile tedavi olduğunuz , bu tedaviye ait 1 . 136 , 19 TL borcunuz bulunmaktadır . Söz konusu borcunuzla ilgili ödeme yapmamanız durumunda ; faiz , vekalet ücreti , yargılama ve icra takipleri ile birlikte ödeme yapmak zorunda kalacağınızdan ayrıca ; hastanemize tedavi amaçlı tekrar geldiğinizde borçlu olmanız durumunda ancak acil birimimizden yararlanacağınızdan diğer poliklinik ve servislerden
tedavi hizmeti almanızda sıkıntılar yaşanacağından , mağdur duruma düşmemek için biran önce hastanemize gelerek tedavi borcunuzu ödemeniz menfaatiniz için olacaktır " denildi .
Eşinden 2006 yılında ayrılan Ahmet Gül ' ün tanıdığı olan Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Özkan , tebligat karşısında ailenin şok olduğunu belirterek , " Hastanede ölen bir şahsa tekrar yaşıyormuş gibi borç tebligatı çıkarılması ve borcun ödenmemesi durumunda tekrar hastane hizmetinden yararlanamayacağının bildirilmesi bizleri şaşırttı . Adam zaten ölmüş bundan sonra ne hizmeti alacak? Ayrıca ölen Ahmet Gül ' ün hiçbir sosyal güvencesi zaten yoktu . Düzenli bir işi olmadığı için maddi durumu da
yoktu . Bu nedenle borç ödenmedi . Diğer yandan ölüye tebligat zaten yapılmaz . Burada yanlış üzerine yanlış yapılmış " dedi .
Özkan , ölen Ahmet Gül ' ün 7 ve 12 yaşında 2 kız çocuğunun bulunduğunu ve bunlara da halalarının baktığını söyleyerek , durumu Vali Celalettin Cerrah ile görüşeceğini bildirdi .