Mersin'de 'Gürültü' Uyarısı

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır, eğlenmenin herkesin hakkı olduğunu ancak eğlenirken diğer insanlarında haklarının göz ardı edilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

  Vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşamasının temini için Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2010 yılının ; ' Gürültüyle Mücadele Yılı ' ilan edildiğini hatırlatan Bahadır , bu noktada da ' Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği ' kapsamında çevresel gürültü ile mücadele amaçlı çalışmaların hız kazandığını anlattı . Vali Yardımcısı Ahmet Soley başkanlığında oluşturulan bir birimin , merkez ilçe Mezitli ' de gürültü ölçümünde bulunduğu bilgisini de veren Bahadır , ilçede faaliyet gösteren sayıda müzikli işyeri ve gazino denetlendiğinin altını çizdi .
Yapılan denetimlerde aynı zamanda da işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapılarak , çevreyi rahatsız eden , gürültü kirliliğine neden olan müzikli eğlence yerleri hakkında da işlem yapıldığı bilgisini de veren Bahadır , özellikle Mahalli Çevre Kurulu kararı gereği çalışmaması gereken yerlere işlem yapıldığını dile getirdi . Bahadır , " Kanunlar gereği gündüz plaj , mesire amaçlı kullanılan , müzik yayını izni olmayan işletmeler gece ve gündüz müzik yayını yapamazlar , işletmelerin ruhsat verilmeden önce yönetmelik gereği ses izolasyonları yaptırmaları gerekiyor " dedi .
Anayasa tarafından güvence altına alınan ; ' sağlıklı çevrede yaşamak ' ilkesinin gerçekleştirilmesi noktasında İl Müdürlüğü olarak kendilerinin , ' gürültü ölçüm yetkisi ' verilen belediyelerle işbirliği içinde hareket ettiklerini ifade eden Ökkeş Bahadır , yetki devri almayan belediye sınırlarındaysa resen denetimlere Mersin Valiliği ' nde de destek alarak , yıl boyunca devam ettireceklerini vurguladı . Bahadır , " Eğlenmek herkesin hakkı ama eğlenirken diğer insanların da haklarını düşünmemiz gerekir " diye konuştu .