Kuşadası'nda Kabotaj Bayramı etkinlikleri başladı

Denizcilik Haftası ve Kabotaj Bayramı'nın 84. yılı, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de kutlanıyor. İlk tören, Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk koyulması

  Denizcilik Haftası ve Kabotaj Bayramı ' nın 84 . yılı , Aydın ' ın Kuşadası ilçesinde de kutlanıyor . İlk tören , Atatürk Meydanı ' ndaki anıta çelenk koyulmasıyla başladı . Kuşadası Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliklere , akşam saatlerinde Güvercinada bağlantı yolundaki çeşitli yarışmalar ve gösterilerle devam edilecek .

Törenlere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen , Belediye Başkanı Esat Altungün , Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören , İl Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur , Garnizon Komutanı Murat Biçer , Askerlik Şubesi Başkanı Murat Çelebi , Liman Başkanı Yaşar Karabacak , Sahil Güvenlik komutanları , daire amirleri , Kuşadası Denizcilik Okulu öğrencileri , izci öğrenci grubu ve diğer vatandaşlar katıldı . Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ' nın ardından limandan açılan tekneden denize çelenk atıldı . Kuşadası Körfezi ' nde tekneler ve katamaranlar gösteri yaptı .

Liman Başkanı Karabacak , Türk denizciliğini geliştirmek amacıyla deniz ticaret hakkının yabancılardan alınarak , 1 Temmuz 1926 tarihinde Türklere verilmesi dolayısıyla kutlanan Kabotaj Bayramı ' nın , büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi . Karabacak , bu yıldan itibaren çeşitli etkinlikler ve gösterilerle bir şenlik havasında kutlanacağını kaydetti .