KOBİDER: Çin ile başabaş büyüme takdir edilmeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Nurettin Özgenç, büyüme rakamlarını, "Fevkalade güzel bir gelişme." olarak niteledi.

İ

  Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği ( KOBİDER ) Nurettin Özgenç , büyüme rakamlarını , " Fevkalade güzel bir gelişme . " olarak niteledi .

İstatistik Kurumu ' nun dün açıkladığı verilere göre , bu yılın ilk çeyreğinde büyüme hızı yüzde 11 , 7 olarak teyit edildi . Söz konusu büyüme rakamlarını değerlendiren Özgenç , şu açıklamada bulundu :

" KOBİDER olarak ekonominin büyüme trendine gireceğine dair işaretleri geçtiğimiz aylarda fark ettik ve ekonomide yaşanan darlığın haziran ayı itibariyle biteceğine dair öngörümüzü açıklamıştık . Kapasite kullanım oranının da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6 , 8 artması iyileşme olduğunun göstergesidir . Bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 11 , 7 ' lik büyüme oranının sanayi üretimindeki iyileşmenin ağır da olsa duraksamadan ilerlemesi , gelecek için karamsarlıktan uzak bir tablo çiziyor . Bu durum KOBİ ' leri oldukça umutlandırmaktadır . KOBİ ' ler kriz ve sıkıntıların psikolojik ağırlığını üstlerinden atıp yeni iş beklentileri içerisine girmişlerdir . "