Fransa Bu Davayı Konuşuyor Paris

Fransa'nın en zengin kadını, dünyaca ünlü kozmetik şirketi L'Oreal'in sahibi 87 yaşındaki Liliane Bettencourt'un, ünlü magazin fotoğrafçısı François-Marie Banier'e karşılıksız hediye ettiği bir milyar avro nakit para ve değerli sanat eserleriyle ilgili açılan davanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

  Fransa ' nın en zengin kadını , dünyaca ünlü kozmetik şirketi L ' Oreal ' in sahibi 87 yaşındaki Liliane Bettencourt ' un , ünlü magazin fotoğrafçısı François-Marie Banier ' e karşılıksız hediye ettiği bir milyar avro nakit para ve değerli sanat eserleriyle ilgili açılan davanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi .
Mahkeme yargıcı , yeni deliller ışığında , soruşturma kapsamının genişletilmesine ve davanın daha sonra görülmesine karar verdi .
Zengin iş kadınının danışmanıyla yaptığı özel görüşmenin hizmetçisi tarafından kayda alınarak basına sızdırılmasının ardından gelişen olaylarla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi bekleniyor .
Liliane Bettencourt ' un kızı Françoise Bettencourt-Meyers , 63 yaşındaki fotoğrafçının ' akli dengesinin çok iyi olmadığını ' iddia ettiği annesini kandırarak bu parayı ve pahalı hediyeleri aldığını öne sürüyor .
Nanterre kentinde bugün görülmeye başlayan davada , fotoğrafçının avukatları duruşmanın ertelenmesini talep etti .
Genç kadının açtığı davada , fotoğrafçı François-Marie Banier hakkında , suçlu bulunması halinde , üç yıla kadar hapis cezası verilebilecek .

-DAVANIN SİYASİ BOYUTU-

Davanın önemli siyasi tarafını , yaşlı iş kadınının danışmanıyla yaptığı görüşmede İsviçre ' de bulunan ve vergi dairesine bildirimi yapılmayan 80 milyon avro tutarındaki paranın ortaya çıkarılması oluşturuyor .
Muhalefet ve basın , eski Bütçe Bakanı Eric Woerth ' in karısını yanında çalıştıran iş kadınının vergi kaçırdığı ve halen Çalışma Bakanı olan Eric Woerth ' in da buna göz yumduğu iddiasında bulunuyor .
01 . 07 . 2010 18 : 23 : 36