Eski Hükümlüler Meslek Sahibi Olacak
Nazilli'de eski hükümlülere yönelik açılan "Overlok Makineciliği" kursu başlatıldı. Kursun ilk gününde Kaymakam Caner Yıldız ve Başsavcı Ramazan Solmaz kursiyerleri ziyaret etti.

Projenin toplam maliyetinin 24 bin 72 TL olduğunu söyleyen Kaymakam Caner Yıldız , " Kursumuz 20 kişilik kontenjana sahip olmasına rağmen 15 eski hükümlü başvuru yaptı . Kursumuz 55 gün devam edecek . Günde 8 saat ve 408 ders saati sonunda ' Overlok Makinesi ' kullanmayı öğrenen başarılı kursiyerlere sertifika verilecek " dedi .
Kaymakam Caner Yıldız , Kurs Eğitmeni Hayriye Özyalçın gözetiminde eğitim alan kursiyerlere toplam 20 bin 400 TL ' Kursiyer Cep Harçlığı ' verileceğini ifade etti .
Kursun başladığı ilk gün kendilerini ziyarete geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden eski hükümlüler ; " O veya bu sebepten dolayı hapishanede belli bir süre kaldık . Şimdi önümüzde uzun yıllar bize para kazandıracak ve evimize ekmek götürtecek bir meslek öğreniyoruz . Bizlere destek veren ve inanan Başta Kaymakam Caner Yıldız ' a , Başsavcımız Ramazan Solmaz ' a ve bu projeyi uygulayan kurumlara çok teşekkür ediyoruz " dediler .
