Eroğlu: 'Sahipsiz Pitbull'lar Toplanacak' İstanbul

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 'Kimsenin evinden Pitbull köpeğinin toplanması söz konusu değil, dışarıda tasmasız dolaşan köpekler alınarak kısırlaştırılıyor'dedi.

  Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , ' Kimsenin evinden Pitbull köpeğinin toplanması söz konusu değil , dışarıda tasmasız dolaşan köpekler alınarak kısırlaştırılıyor ' dedi .
Eroğlu , Pitbull köpeklerinin toplanmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken kimsenin evinden bu köpeğin toplanmasının söz konusu olmadığını , dışarıda tasmasız dolaşan köpeklerin alınarak , kısırlaştırıldığını söyledi .
TBMM Dilekçe Komisyonuna , Pitbull köpekleriyle alakalı şikayet yağdığını belirten Bakan Eroğlu , ' Geçenlerde bir genç , parkta pitbull köpeğinden korkup kaçarken düşüp kafasını betona çarptı ve vefat etti . Daha önce bir çocuğu parçaladı . İşin vahameti büyük . Bazı mafya ve çetelerin de çeşitli sebeplerle bu pitbull köpeklerini kullandığını biliyorsunuz . Bunları engellemek açısından ' dışarıda tasmasız dolaşmasın , kısırlaştırılsın ' diye , ilgili veteriner merkezlerine gittiğinde kaydı tutulsun diye yapılan işlemdir . Yok etme diye bir şey yok ' dedi .
Bir gazetecinin , ' Ankara ' da yaptığınız toplantıda , mikrofonlar kapatıldığında diğer bakanların sizin hakkınızda konuşmasını nasıl karşıladınız? ' sorusuna Eroğlu , ' Sayın bakanlar dedikodumu yapmışlar . Bizim kendi aramızda sıkı bir dostluk var . Zaman zaman böyle espriler yaparız . Bakanlar arasında tatlı bir espri konusu olur , bunları biz çok hoş karşılarız ' diye konuştu .

01 . 07 . 2010 16 : 12 : 01