Ergani'de Temel Atma Töreni

Dİyarbakır'ın Ergani Belediyesi İstasyon Mahallesi'nde yıkılan mezbahanenin yerine taziye evi, çamaşır evi, cenaze işlemleri ve dükkan inşaa etmek için temel atma töreni düzenledi.

  İstasyon Mahallesi ' nde bulunan eski mazbahaneyi yıkan Ergani Belediyesi hizmet atağını sürdürüyor . Yıkılan mezbahanenin yerine başlayacak inşaatın temel atma törenine Belediye Başkanı Fesih Yalçın , Belediye Meclis üyeleri , İşçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı . Başkan Yalçın törende yaptığı konuşmada , halka hizmette sınır tanımadıklarını ifade ederek , " Atıl halde bulunan mazbahaneyi yıkarak halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için 450 metrekare alan üzerine 4 adet dükkan , cenaze yıkama ve
kefenleme yeri , imam odası ve taziye evinin yanında kadınlarımızın faydalanabilecekleri çamaşır evi yapmak için kolları sıvadık . Temel atma törenimizde bizleri yalnız bırakmayan halkımıza hayırlı uğurlu olsun " dedi .
3 ay sürecek çalışmalarda İstasyon Mahallesi ' nde 450 metrekare alan üzerinde taziye evi , kadınların rahatlıkla ücretsiz bir şekilde gidip çamaşırlarını yıkayabilecekleri çamaşır evi , cenaze yıkama ve kefenleme yeri , imam odası ve 4 adet dükkan yapılacak . Yapılan konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi .