Elektriğe Zam Yok İstanbul

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektriğe zammın gündemde olmadığını bildirdi.

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , elektriğe zammın gündemde olmadığını bildirdi .
Yıldız , İstanbul Conrad Otel ' de gerçekleştirilen ' Tanker ile petrol taşımacılığının Marmara ve boğazlar açısından çevresel riskleri ve bu risklerin önlenmesi ' konulu toplantının ardından Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında soruları cevapladı .
Taner Yıldız , boğazların güvenliği için alınacak tedbirler konusunda uzlaşma olmazsa Türkiye ' nin bir sonraki adımının ne olacağına ilişkin bir soruyu , ' Bu süreçten sonuç alamama gibi bir şey bizim dosyamızda yok . Bu süreçten mutlaka sonuç almalıyız ' şeklinde yanıtladı .
Bakan Yıldız , bir başka soru üzerine boğazların güvenliği sağlanırken Montrö Anlaşması ' nın değiştirilmesinin gündemlerinde olmadığını vurguladı .
Boğazlardaki trafik ile ilgili alınan kararların ne zaman hayata geçirileceği ile ilgili bir soru üzerine Yıldız , şunları söyledi :
' Minimum 3-4 yıllık bir süreçten bahsediyoruz . Biz alternatif bypass boru hatlarına önermeden tabii ki böyle bir kapasite azaltılmasını beklemiyoruz . Tam tersi süreç kapasite artırılması yönünde gidiyor . Biz alternatif çözüm yollarını olgunlaştırmadan , yani iki projeyi hayata geçirmeden buradaki geçişleri düzenleyerek ve bir kısım spektleri yükselterek ancak bunu sağlamayı düşünüyoruz . Bu projenin uzun ve kısa vadeli yanları var . Şu anda gönüllülük ilkesi başlığı altında bunları müzakere ediyoruz . '

-ELEKTRİĞE ZAM YOK-

Bakan Yıldız , elektrikte yeni zammın gündemde olup olmadığı yönündeki soruları da yanıtladı . Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun değerlendirme sürecini tamamladığını belirten Yıldız , zammın gündemde olmadığını bildirdi .


01 . 07 . 2010 16 : 56 : 59