Dünya silah ticaretinde İsrailli parmağı

Dünyanın sorunlu bölgelerinde yasadışı silah satışı yaptıkları gerekçesiyle üst düzey 7 İsraillinin ABD, Rusya, Fransa ve İngiltere'de gözaltına alınd

  Dünyanın sorunlu bölgelerinde yasadışı silah satışı yaptıkları gerekçesiyle üst düzey 7 İsraillinin ABD , Rusya , Fransa ve İngiltere ' de gözaltına alındıkları belirtiliyor . Haaretz gazetesindeki habere göre tutuklu bulunan kişilerin aynı zamanda sahtekarlık , rüşvet , kara para aklama ve BM kararlarını yok sayma suçlarını da işledikleri ifade ediliyor .

Habere göre tamamı 60 ' lı ve 70 ' li yaşlarında bulunan bu kişiler paralarını silah ticaretiyle elde ettiler . En ilginç nokta ise tamamı İsrail ordusunda görev yaptı ve orta düzeyde görevlere geldi . Tamamı İsrail Savunma Bakanlığı tarafından tanınıyor ve ordudan silah ticareti için izin aldı .

Fransa ' da tutuklanan Şimon Naor-Herşkowitz Romanya ' ya sınır dışı edilecek ve burada 11 yıl hapis yatacak . Sahte belgelerle Romanya ' dan silah alarak Afrika ' nın sorunlu ülkelerinden ve iç savaşın henüz bitmediği Angola ' ya göndermeye çalışmış .

Rusya ' da tutuklu bulunan Yair Klein ' in suçu ise her gün onlarca insanı öldüren Kolombiya ' daki uyuşturucu baronların korumalarını eğitmek . Klein , daha önce de Afrika ' da iç savaş kurbanlarından Sierre Leone ' de hapis yatmış .

İngiltere ' de tutuklanarak 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Gidon Sarig de Venezüella , Peru , Senegal , Nijerya , Gabon ve özellikle de Sri Lanka ' ya yasadışı yollarla silah satmakla suçlanıyor .

Benzer suçlarla geçtiğimiz ocak ayında tutuklanan Ofer Pazaf da diğer iki İsrail vatandaşı ile birlikte bir Afrika ülkesine silah satmak ve rüşvet verme suçlarıyla demir parmaklıkların arkasında bulunuyor .

Diğer bir İsrail vatandaşı Hanoch Miller de iç savaş mağduru Somali ' den ayrılmaya çalışan Somaliland ' a kalaşnikof silah satmak için ABD , Panama ve Bosna-Hersek güzergahlarını kullanmış .