Davutoğlu: Doğru Yaptık Tbmm

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'İsrail Başbakanı Netenyahu'yu temsilen Endüstri ve Ticaret Bakanı Benjamin Ben-Eliezer bizden görüşme talebinde bulundu ve bu görüşmeyi gerçekleştirdik ve doğru yaptık' dedi.

  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , ' İsrail Başbakanı Netenyahu ' yu temsilen Endüstri ve Ticaret Bakanı Benjamin Ben-Eliezer bizden görüşme talebinde bulundu ve bu görüşmeyi gerçekleştirdik ve doğru yaptık ' dedi .
Davutoğlu , TBMM Genel Kurulunda Dışişleri Bakanlığı Teşkilat Kanunu üzerinde yaptığı konuşmada , İsrail tarafının doğrudan ve dolaylı mesajlar göndererek Mavi Marmara gemisine saldırı olduğu andan itibaren Türkiye ile temasa geçmeye çalıştığını ifade etti .
' Biz , uluslararası gündemde yeterli adımları atmaksızın bu teması doğru görmüyorduk ' diyen Davutoğlu , şunları söyledi :
' Ama son gelişmeler ışığında , özellikle verdiğimiz nota sonrasında , Ticaret Bakanı olarak değil , İsrail Başbakanı Netenyahu ' yu temsilen Endüstri ve Ticaret Bakanı Benjamin Ben-Eliezer bizden görüşme talebinde bulundu ve bu görüşmeyi gerçekleştirdik , doğru yaptık . Şartlarımızı yüzlerine doğrudan ve net olarak söylemek için bunu yaptık . Dünyanın bütününe , bütün küresel alana , BM Güvenlik Konseyinde yüksek sesle vurguladığımız temel taleplerimizi İsraillilerin yüzüne de söylemek için bunu yaptık . Bugün olsaydı yine yapardık .
Neler söylediğimiz devlet kayıtlarında yazılıdır . Hiç kimse bu ithamda da bulunamaz . AK Parti iktidarındaki bütün görüşmeler devlet arşivinde vardır , dünkü görüşme de devlet arşivimizde vardır . Görüşmeyi de Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sayın Sinirlioğlu ile birlikte gerçekleştirdik . Hepsi var .
Diplomasi , açık olarak da gizli olarak da yapılır . Niye gizli olduğunu bize değil , İsrail tarafına sorun . Gizli olması bile ( İsrail ) Hükümeti bu kadar çatırdattıysa , açık olmuş olsaydı herhalde bu görüşme hiç gerçekleşmezdi . '
01 . 07 . 2010 22 : 49 : 51