Datça'da Kabotaj Coşkusu

Muğla'nın Datça ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Yağlı Direk' yarışması çekişmeye sahne oldu.

  Datça ' daki ' 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ' etkinlikleri sabah erken saatlerde Cumhuriyet Meydanı ' nda bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması , saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başladı . Etkinlikler kapsamında daha sonra deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı .
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerinin öğleden sonraki bölümünde yüzme , dip dalma , su altında en uzun süre kalma , halay çekme , denizden tabak çıkarma ve yağlı direk yarışmaları düzenlendi .
Yarışmalar sonunda yapılan değerlendirmede yüzme kategorisi 08-12 yaş erkeklerde Fatih Dural , kızlarda Dilayla Fidan , 13-18 yaş genç erkeklerde Ömer Basut , bayanlarda Yaren Mert ve büyükler erklerde de Halil Aşkın birinci oldu . Dip dalma ve sualtında en uzun süre gitme yarışmalarının şampiyonu Gökhan Bircan olurken ; denizden tabak çıkarma yarışmasını Abdullah Demirel ve denizciler arasında halat çekme yarışmasını ise Esnaf Boys takımı kazandı .
Yarışmaların tamamında sporcular dereceye girebilmek için büyük bir mücadele verirken ; yarışların sonuncusu olan ve herkesin merakla beklediği yağlı direk yarışına katılan sporcular da yağlı direğin ucuna bağlanan Türk Bayrağını alabilmek için büyük bir efor harcadı .
12 yarışmacının katıldığı yağlı direk yarışmasını izleyen seyirciler , heyecandan yerlerinde duramadı . Yarışmaların yağlı direk üzerinde yürüyerek bayrağı almak için uzun uğraş verdiği yarışmanın sonunda Mustafa Özer bayrağı alarak denize atlamayı başardı .
Yağlık direk yarışmasının sonuçlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde Datça Kaymakamı Mustafa Kaya , Belediye Başkanı Şener Tokcan ve Garnizon Komutanı Firuz Yılmaz tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi .