CHP'den, Madımak için alternatif anma programı

CHP, 17 yıl önce Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden 37 kişinin ölüm yıl dönümü için alternatif bir anma programı hazırladı. Programa CHP Genel

  CHP , 17 yıl önce Madımak Oteli yangınında hayatını kaybeden 37 kişinin ölüm yıl dönümü için alternatif bir anma programı hazırladı . Programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken , CHP Grup Başkan Vekili ile birlikte 17 milletvekili katılacak .

2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen otel yangınında 4 ' ü otel dışında toplam 37 kişi hayatını kaybetmişti . Olayda hayatını kaybedenler Sivas ' ta düzenlenecek etkinliklerle anılacak . İlk anma etkinliği , Sivas Demokrasi Platformu ' nun düzenleyeceği anma etkinliğine alternatif olarak CHP tarafından gerçekleştirilecek . TBMM CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce başkanlığında ve 17 CHP ' li milletvekili ile partililer Atatürk Anıtı önünde toplanacak . Burada anıta çelenk koyacak grup adına CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir bir açıklama yapacak . Daha sonra gurup Atatürk Caddesi ' nden yürüyerek Madımak Oteli önüne gelecek . Burada otelin dış duvarına karanfil bırakılarak CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce bir açıklama yapacak . Programla ilgili bugün bir basın toplantısı yapan CHP Sivas İl Sekreteri Cahit Korkut , acı ve utanç verici olayın bir daha yaşanmaması ve gelecek kuşaklara da anlatılması amacıyla bir anma programı düzenlediklerini söyledi .