CHP, Birgün'ün talebini geri çevirdi

CHP tarafından istenilmeyen bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgün, bu durumun siyasi bir nezekatsizlik olduğunu söyledi.

  CHP ' ye katılma talebi reddedilen bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgü ; n , bunun ' siyasi nezaketsizlik ' olduğunu sö ; yledi . Birgü ; n , ret kararında Ergenekon soruşturmasına destek vermesinin ve Anayasa değişiklik pakete gö ; rü ; şmelerine katılmasının etkili olabileceğini belirtti .

Kemal Kılıç ; daroğlu ' nun CHP Genel Başkanlığı ' na seç ; ilmesyle birlikte DSP kö ; kenli İzmir milletvekilleri CHP ' ye geç ; erken , bağımsız Milletvekili Recai Birgü ; n kapıdan dö ; ndü ; . CHP Genel Sekreter Yardımcısı , İzmir Milletvekili Abdü ; rrezzak Erten , ü ; yelik talebinin reddinde Rahşan Ecevit ' in ricasının etkili olduğunu aç ; ıklarken Birgü ; n , şö ; yle konuştu :
&ldquo ; Bunun doğru olduğuna inanmıyorum . Hanımefendi ile hala gö ; rü ; şü ; yorum . Doğruysa bunu kendi ağzından duymak isterim . Bence asıl neden Ergenekon soruşturmasına destek vererek , CHP ' den farklı dü ; şü ; nmem . Anayasa değişiklik paketi gö ; rü ; şmelerine katılmam da tuzu biberi oldu . Kaldı ki gö ; rü ; şmelerin sadece ilk turuna katıldım . Bu turda sadece prosedü ; r gö ; rü ; şmeleri yapıldı . Hanımefendinin isteği ü ; zerine ikinci tura katılmadım . CHP ' nin gerekç ; eleri ne olursa olsun bunu bana sö ; ylemeleri gerekirdi . O zaman ü ; yelik başvurumu kabul etmeseylerdi . Kabul ettiler , 22 Haziran ' daki grup toplantısında rozet takacağımı sö ; ylediler . O toplantı ertelendi , bu haftakinde de kabul etmediler . Burada siyasi nezaketsizlik var . İnandığım ve doğru bildiğim şeyleri sö ; ylemeye devam edeceğim . Ecevitler ' in manevi evladı olduğum da doğru bir sö ; z değil . Ecevitler ' in bana emeği ve katkısı ç ; ok olmuştur . Ben de onlara olan borcumu ö ; demeye ç ; alışıyorum . &rdquo ;