Bursa'da Bilardonun Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından bilardo sporunu canlandırarak geniş kitlelere ulaştırmak için il bazında ilk kez 'Üç Bant Handikaplı Ferdi Bilardo Ligi düzenlendi.

  Darmstad Caddesi ' ndeki Klassis Bilardo Salonu ' nda 2 Mart - 25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen bilardo turnuvası , ödül töreni ile sona erdi . Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , bilardonun kendisi için özel bir spor olduğunu söylediği konuşmasında , Bursa ' nın sadece futbolda değil , tüm spor alanlarında başarıyı yakalaması için sporculara destek verdiklerini belirtti .
Bursa ' nın her yönden özellikli bir kent olduğunu ifade eden Altepe , " Hedefimiz , Bursa ' nın spor kenti olması ve sporla anılmasıdır . Bu yıl Bursaspor ' un şampiyonluğu ile göğsümüz kabardı . Tüm branşlarda aynı başarıyı yakalayalım istiyoruz . Yakın geçmişte çok popüler bir spor dalı haline gelen bilardonun gelişmesi ve canlanması taraftarıyız . Karşılıklı fedakarlıklarla Bursa ' nın adını bilardoda da Türkiye ' de ve dünyada duyuracağız . Türkiye bilardo liginde de şampiyonluk Bursa ' ya gelsin " şeklinde konuştu .
Ödül törenine , Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ' ın yanı sıra Türkiye Bilardo Federasyonu İl Temsilcisi Murat Terzi , Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cemal Vardar ve Bursalı bilardo tutkunları büyük ilgi gösterdi .
Klassis Bilardo Salonu ' nda 3 ay boyunca toplam 55 isteka ustasının şampiyonluk mücadelesi verdiği Üç Bant Handikaplı Bilardo Ligi ' nde , Yavuz Güngördü 59 puanla birinci oldu . Uğur Peker ' in 55 puanda ikinciliğe hak kazandığı ligde , Zeki Çakal 50 puanla 3 . , Ümit Demircan , 50 puanla 4 . , Mehmet Kasapoğlu 48 puanla 5 . , Can Ural 48 puanla 6 . , Hakkı Öztürer 46 puanla 7 . ve İsmet Sünör de 46 puanla 8 . oldu . Serkan Bahçavan ve Erkmen Tibet de ' Centilmen Bilardocu Ödülü ' ne layık görüldü . Turnuvada başarılı olan sporculara toplam 10 bin 250 TL ödül verilirken , ilk 4 ' e giren sporculara ise Seramik Sanatçısı Figen Özden ' in bir aylık çalışmayla hazırladığı özel kupalar takdim edildi . Dereceye giren sporculara ayrıca isteka , kravat ve 1 yıllık ferdi kaza sigortası da armağan edildi .