Ardahan'da 3 ilçede şap karantinası başlatıldı

Ardahan'ın Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde şap hastalığının tespit edilmesinin ardından karantina uygulaması başlatıldı.

Ardahan genelinde yaklaş

  Ardahan ' ın Posof , Damal ve Hanak ilçelerinde şap hastalığının tespit edilmesinin ardından karantina uygulaması başlatıldı .

Ardahan genelinde yaklaşık 20 gün süre ile uygulanan şap karantinasının kalkmasının ardından , ilçelerde tespit edilen yeni vakalardan dolayı İl Tarım Müdürlüğü , 3 ilçeye yönelik yeni bir karantina uygulaması başlattı .

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ardahan İl Tarım Müdürü Fevzi Karakoç ; Posof , Damal ve Hanak ilçelerinde şap hastalığı tespit edildiğini bildirdi . Şap hastalığının hızla yayılabildiğini belirten Karakoç , hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla bu üç ilçede hayvan giriş ve çıkışlarının durdurulduğunu açıkladı .

Karantina uygulamasının , Posof ilçesinde 1 ay , Damal ve Hanak ilçelerinde ise birer hafta sonra sona ereceğini bildiren Karakoç , 9-28 Haziran tarihleri arasında il geneli başlatılan karantinada Ardahan , Çıldır ile Göle ilçelerinde hastalığın kontrol altına alındığına temas etti .

Karakoç , Posof , Damal ve Hanak ' ta yeniden başgösteren şap hastalığının geçici olduğunu sözlerine ekledi .