Antalya'da sinek ve haşerelerle mücadele sürüyor

Antalya'da sinek ve haşerelere karşı ilaçlama devam ediyor. Bu kapsamda yaklaşık 400 kişi, 50'den fazla araçla ilaçlama yapıyor.

Konuyla ilg

  Antalya ' da sinek ve haşerelere karşı ilaçlama devam ediyor . Bu kapsamda yaklaşık 400 kişi , 50 ' den fazla araçla ilaçlama yapıyor .

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin , bilimsel yöntemlerle , 7 gün 24 saat sinek ve haşerelerle mücadele ettiklerini söyledi . Aktekin , Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içerisinde başta sivrisinek olmak üzere , karasinek , hamam böceği , kene , pire ve fare gibi halk sağlığı açısından önemli zararlılara karşı Dünya Sağlık Örgütü ( WHO ) ' nün ve Sağlık Bakanlığı ' nın önerdiği mekanik , biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemlerinin tamamının birlikte uygulandığını kaydetti . Antalya ' daki 350 binden fazla fosseptik çukuru ve 100 bine yakın diğer muhtemel kaynakların her gün kontrol edilerek ilaçlandığını belirten Aktekin şunları söyledi : " Belediyemiz Sağlık Bakanlığı referanslı kurum olan Akdeniz Üniversitesi ' nden danışmanlık hizmeti alıyor . Mücadelede kullandığımız ürünler WHO ' nun önerdiği ve Sağlık Bakanlığı ' ndan ruhsatlı ürünlerdir . Belediye ekiplerimiz ve Akdeniz Üniversitesi ' nden bilim insanları hem arazi koşullarında hem laboratuvar koşullarında farklı haşerelere karşı kullandığımız ürünlerin denemelerini yapıyor . "

Sivrisinek sorununu yüzde 100 çözmenin imkansız olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Aktekin , sivrisinek larvaları ve erginleri kurbağa , balık ve kuşların besin kaynağı olduğunu hatırlattı . Aktekin , çalışmalarla ekolojik dengeye zarar vermeden canlıların sayısını insanları rahatsız etmeyecek seviyede tutmayı amaçladıklarını belirtti .