Alaplı'da Senegalli Öğrencilerle Dostluk Maçı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine yaz tatillerini geçirmek üzere gelen Senegalli

Alaplı'da Senegalli Öğrencilerle Dostluk Maçı
  öğrenciler , Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü ' nün davetlisi olarak geldikleri Alaplı ' da , Kulübün futbol takımı ile " Dostluk maçı " yaptılar .
Alaplı Çelikler Hala Saha ' da oynanan ve başlama vuruşunu Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu ' nun yaptığı maçta , Senegalli öğrencilerden oluşan futbol takımı , Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Futbol Takımı ' nı 4-2 mağlup etti . Baştan sona çekişme içinde geçen maç , dostluk görüntülerine de sahne oldu . Senegalli Mansour , futbolu çok sevdiklerini ve kendi ülkelerinde de sık sık halı sahada futbol oynadıklarını belirterek , Dünya Kupası ' nı da ilgiyle takip ettiklerini söyledi .
Maçı izleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr . Nevzat Çimenoğlu , sporun ve özellikle futbolun , milyonlarca izleyicisiyle artık dünyada ekonomik , sosyal ve kültürel yönden büyük bir sektör haline geldiğini belirterek , " Spor ; iyi bir tanıtım aracı olduğu gibi , kültürlerin kaynaşmasına , dostlukların da artmasına ortam hazırlayan bir sektör . Bugün de , Senegalli kardeşlerimizle kültürel paylaşım ve dostluğun güzel bir örneğini yaşıyoruz " dedi .