Akçay Tatil Beldesi Genişliyor

6 Haziran'da yapılan halk oylaması ile yüzde 85 oranında Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesine bağlanmak kararı alan Kızılkeçili Köyü'nün 53 Evler, Bahçelievler, Cemil Temel ve Dallas Mevkileri Akçay Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında alınan karar ile resmen Akçay'a bağlandı

Akçay Tatil Beldesi Genişliyor
6 Haziran'da yapılan halk oylaması ile yüzde 85 oranında Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesine bağlanmak kararı alan Kızılkeçili Köyü'nün 53 Evler, Bahçelievler, Cemil Temel ve Dallas Mevkileri Akçay Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında alınan karar ile resmen Akçay'a bağlandı.
Kızılkeçili Köyü'nün 53 Evler, Bahçelievler, Cemil Temel ve Dallas Mevkileri resmen Akçay Belediyesi'ne bağlandı. 6 Haziran'da yapılan ve yüzde 85 evet kararı çıkan halk oylamasının ardından Balıkesir Valiliği'nden gerekli evrakların Akçay Belediyesi'ne ulaşmasından sonra konu Belediye Meclisi gündemine alındı. Akçay Belediye Meclisi'nin önceki gün yapılan Temmuz ayı olağan toplantısında 4. gündem maddesi olarak görüşülen "Kızılkeçili köyü mülki sınırları ve Edremit Belediyesi mücavir alanı içinde kalan, 06.06.2010 tarihinde yapılan halkoylaması ile Akçay'a bağlanma yönündeki iradelerini resmi belgeye bağlamış bulunan, Cemil Temel, Bahçeli evler, 53 evler ve Dallas mevkilerinde yaşayan yurttaşlarımızın bu taleplerinin, toplantı sürecinde Valilikten gerekli evrakın Belediyemize intikal etmesi durumunda değerlendirilmesine, katılım konusunda olumlu karar alındığı takdirde, resmi katılım tarihi olan 01.01.2011 tarihine kadar, bu mahallelere ihtiyaç halinde zorunlu ve acil belediye hizmetlerinin belediyemizce de götürülebilmesi" konusu katılan Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

TOPLANTIDA TARİHİ KARARLAR ALINDI
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Belediye Meclisi'nin tarihi bir karar aldığını belirterek, "Meclisimizin aldığı bu karar ile bu bölgelerde oturan yurttaşlarımızın sürdürdüğü mücadelenin başarı ile sonuçlanmış olduğunu görüyoruz. Çanakkele yolunun ikiye ayırdığı Akçay'ın iki yakasını bir araya getirmiş bulunuyoruz. Akçay'ımız Cemil Temel, Bahçelievler, 53 Evler ve Dallas mevkileri ile 6 Haziran'da yapılan referandum ile sözlenmişti. Bugün Belediye Meclisimizin aldığı karar ile nişanlandık. 1 Ocak 2011 tarihinde nikahlanarak süreci tamamlamış olacağız" dedi.
Başkan İnceoğlu, anılan bölgelerin acil ihtiyaçların giderilmesi için çalışmaların yapılacağını, zorunlu ve acil hizmetlerin götürüleceğini de kaydetti, ancak kalıcı yatırımların bölgenin resmen Akçay'a bağlanacağı 01 Ocak 2011 tarihinden sonra yapılmaya başlanacağını söyledi. Akçay Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısında ayrıca, resmi açılışı 20 Haziran tarihinde yapılan Akçay ile Zeytinli Belediyesi ortak projesi olan ve inşa edilerek hizmete açılan Akçay Sarıkız Mahallesi Ali İleri Caddesi ile - Zeytinli İkizçay Mahallesini birbirine bağlayan köprüye, Akçay-Zeytinli Sevgi köprüsü adı verilmesine oy birliği ile karar verildi. 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunun görüşülmesi ve İmar plan tadilatlarının görüşülmesi ise İmar Komisyonu'na havale edildi.