Ak Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan:

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, 2010 ilk çeyreği büyüme verilerinin açıklandığını hatırlatarak, "İlk çeyrek büyüme rakamımız yüzde 11,7 olarak açıklandı

Ak Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan:
AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, 2010 ilk çeyreği büyüme verilerinin açıklandığını hatırlatarak, "İlk çeyrek büyüme rakamımız yüzde 11,7 olarak açıklandı. Bu oran G-20 ülkeleri arasında ikinci, OECD ve Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada olduğumuz anlamına geliyor." dedi.
Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Abdurrahim Arslan, "Türkiye'de ekonomik krizin teğet geçeceği Sayın Başbakanımız tarafından açıklanınca kimileri buna inanmamıştı. Şimdi rakamlar ortada ve bu rakamlar bize ülkemizin krizin yaralarını hızla sardığını gösteriyor. İlk çeyrek büyüme rakamımız yüzde 11,7 olarak açıklandı. Bu oran G-20 ülkeleri arasında ikinci, OECD ve Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada olduğumuz anlamına geliyor. Ekonomi yönetimimiz IMF ile anlaşmaya ihtiyaç duymadan böyle bir performans sağlamıştır. 2010 yıllık büyüme tahminleri de sürekli olarak yukarı doğru revize edilmektedir. Bütçe açığı 2010 için yıllık 50 milyar TL öngörülmüşken 5 aylık sonuç 10 milyar TL'dir, faiz dışı fazla 6,5 milyar TL öngörülmüşken 5 aylık veri 14 milyar TL'dir. Bu da hükümetimizin bütçe disiplininden kopmadığı; yaklaşan referandum ve seçimler öncesinde seçim ekonomisine sapmadığı anlamına gelmektedir." dedi.
Geçmişte "Kim ne verirse 5 TL fazlasını ben veririm" zihniyeti ile ülkenin uçuruma sürüklendiğini ifade eden Arslan sözlerine şöyle devam etti: "Bunun bilincinde olan hükümetimiz yatırımlardan ve teşviklerden de kısmadan, sadece hortumları keserek ve kaynakları doğru kullanarak olağanüstü sonuçlar elde etmiştir. Bunun yanında işsizlik oranları da her geçen ay belirgin bir şekilde düşmektedir. AK Parti bu ülkenin dertlerinin tek ilacıdır. Muhalefet partilerinin hiçbir projesi yoktur ve sadece günü kurtarma amaçlı siyaset yapmaktadırlar. Yavru muhalefet MHP terör söyleminden başka bir şey söylememekte, ana muhalefet CHP ise medyanın rüzgarını milletin rüzgarı zannetme sarhoşluğunda atıp tutmaktadır. Ayakları yere basan projesi ve hedefi olan tek parti AK Parti'dir. Ülkenin kalkınması için ilk günkü heyecanıyla çalışan; her gün yeni bir hizmet gayretinde olan tek parti AK Parti'dir. Ülkenin normalleşmesini isteyen, bunun için tüm milletvekilleriyle olağanüstü çaba harcayan tek sivil parti AK Parti'dir. Milletimizde bunu her seçimde teyit etmiştir ve ilk seçimde yine teyit edecektir."