Aa'dan Bursaspor Sergisi Bursa

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulduğu 6 Nisan 1920'den bu yana geçen 90 yılda haber ve fotoğraflarıyla tarihe tanıklık eden Anadolu Ajansı (AA), futbolda Türkiye'nin 5.

  Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ' ün talimatıyla kurulduğu 6 Nisan 1920 ' den bu yana geçen 90 yılda haber ve fotoğraflarıyla tarihe tanıklık eden Anadolu Ajansı ( AA ) , futbolda Türkiye ' nin 5 . büyüğü Bursaspor ' un zorlu şampiyonluk serüvenini , açacağı ' AA Objektifinden Bursaspor ; O Sene Bu Sene ' adlı fotoğraf sergisiyle ölümsüzleştirecek .
AA muhabirlerinin yeşil-beyazlı takımın Bursa ve deplasmanda yaptığı maçlardan çektiği fotoğraflardan oluşan ' AA Objektifinden Bursaspor ; O Sene Bu Sene ' sergisi , Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle düzenlenecek .
Bursaspor ' un maçları ile şampiyonluk kutlamalarında çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi , 5 Temmuz Pazartesi günü Bursa Kent Müzesi ' nde açılacak .
Eylül ayına kadar gezilebilecek sergide , Bursaspor ' un 2009-2010 sezonu yolculuğundan kesitlerin sunulduğu , sevinç ve hüznün yansıdığı 90 fotoğraf bulunacak .

-SERGİYİ GEZENLER ŞAMPİYONLUĞU YAŞAYACAK-

Sergiyi gezecek futbolcular , teknik heyet ve yöneticiler kadar taraftarlar da fotoğraflarla 2009-2010 sezonu heyecanını ve şampiyonluk coşkusunu adeta yeniden yaşayacak .
Geçen sezonun özellikle son haftalarında taraftarların tezahüratlarında dillerinden düşmeyen , gelin arabalarında bile yer almaya başlayan ' O Sene Bu Sene ' sözünden esinlenilerek adlandırılan sergi için hazırlanan afişler , Bursa ' daki belediye otobüsleri ve metro vagonlarına asıldı , bastırılan davetiyeler binlerce kişiye gönderildi .
Müzenin bahçesinde düzenlenecek ve Büyükşehir Belediye Bandosu ' nun seslendireceği eserlerle renk katacağı açılışta , Bursaspor Kulübü tarafından piyasaya sürülecek şampiyonluğun öyküsünün anlatıldığı DVD ' nin 15 dakikalık bölümünün yer alacağı ilk gösterimi de yapılacak .

01 . 07 . 2010 12 : 18 : 56