Vanlı öğrenciler İzmir'e geldi

Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında seçtiği kardeş okul öğrencilerini İzmir'de ağırladı. Van'ın Gürpınar ilçesin

Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında seçtiği kardeş okul öğrencilerini İzmir'de ağırladı. Van'ın Gürpınar ilçesindeki Bozyiğit Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, önce Yamanlar'ın mezuniyet gecesine katıldı, ardından İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye'yi makamında ziyaret etti. Sonra da Efes antik kenti başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanları gezmek için yola çıktılar.

Ziyaret sırasında öğrencilere çeşitli hediyeler veren İl Milli Eğitim Müdürü Üye, mutlaka eğitimlerine devam edip ileride ülkeyi yönetecek kademelere gelmelerini istedi. Bu makamlara geldiklerinde de kardeş okul kapsamında kendilerine gösterilen ilgiyi unutmamalarını isteyen Üye, bu sayede kardeşliğin iller arasında daha da pekişeceğini kaydetti.

Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, doğu-batı kardeşliğinin pekişmesi için Bozyiğit Köyü İlköğretim Okulu ile kardeş olmuştu. Vanlı öğrenciler, yedi koliden oluşan mektup ve el emeğiyle hazırladıkları patik, çorap, yemeni ve süs eşyalarından oluşan ilk hediyeleri İzmir'e gönderdi. Beklemedikleri bu jest karşısında duygularını gizleyemeyen Yamanlar öğrencileri ise bir kamyon yardım eşyası hazırlayarak, geçen mayıs ayında 17 kişilik bir ekiple Van'a çıkarma yaptı. Vanlı öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için hazırlanan yardımlar içinde kırtasiye malzemeleri, bilgisayar, sinevizyon, faks, bilgisayar yazıcısı, giyim ve temizlik eşyaları bulunuyordu. Şimdi de iade-i ziyarette bulunan Vanlı öğrenciler, mahalli kıyafetleriyle İzmir'i dolaşmaya başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye'yi ziyaretti Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Gülen, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çabuk, Bozyiğit Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Abdülbaki Ayrın, sınıf öğretmeni Öznur Karakaya, 6 ve 7 . sınıf öğrencileri Seher Karakoç, Ebru Sütçü, Canan Buzkurt, Nezir Akın, Hakan Karakoç, Gamze Arınay, Kezban Karakoç ve Emel Bozkurt hazır bulundu.