'Tursil'in Akıllı Çocukları' Projesi

Türkiye'nin ilk toz deterjan markası Tursil, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliği ile geçen yıl başlattığı "Tursil'in Akıllı Çocukları" projesine ikinci yılında da devam ediyor

Türkiye'nin ilk toz deterjan markası Tursil, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliği ile geçen yıl başlattığı "Tursil'in Akıllı Çocukları" projesine ikinci yılında da devam ediyor. Projede, Anadolu'da ihtiyaç duyulan okullara kütüphanelerin kurulması ile çocukların okuma alışkanlığı kazanmasına destek sağlanması hedefleniyor.
Projenin 26., 2010 yılının ilk kütüphanesi Erzurum'da açıldı. Tursil, ürünlerinden elde ettiği karın yüzde 10'unu kampanyaya ayırarak, tüketicilerin satın aldıkları her Tursil paketi ile projeye katkıda bulunabilmelerine olanak tanıyor.
Henkel'in en önemli markalarından Tursil, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliği ile yürüttüğü "Tursil'in Akıllı Çocukları" projesi ile Anadolu'da ihtiyaç duyulan okullarda kütüphane açmaya, çocukları kitapların büyülü dünyası ile buluşturmaya devam ediyor.
Geçen yıl başlayan projede 2010 yılına kadar 25 kütüphane açıldı. Projenin 26., 2010 yılının ilk kütüphanesi ise Erzurum Narman Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda açıldı. Proje kapsamında aynı gün Erzurum Pasinler ilçesinde İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'na da bir kütüphane kazandırıldı. Tursil ve ÇYDD 2010 yılının sonuna kadar Anadolu'da 37 kütüphaneye ulaşmayı hedefliyor.

HER TURSİL PAKETİ PROJEYE DESTEK
Tursil satışlarından elde edilen karın yüzde 10'u Tursil'in Akıllı Çocukları projesine ayrılarak, tüketicilerin doğrudan projeye katkıda bulunmalarına olanak tanınıyor. Her Tursil paketi, projeye belli miktarda kaynak sağlıyor. Tüketiciler, Tursil markalı ürünleri tercih ederek projeye ortak olabiliyorlar. Çeşitli görseller ile tüketicinin proje hakkında bilgi sahibi olması sağlanıyor.

2010 YILI SONUNA KADAR 12 KÜTÜPHANE AÇILMASI HEDEFLENİYOR
Tursil'in Akıllı Çocukları projesinde sadece 2009 yılında 10 ilde 25 kütüphane açıldı. Bu kütüphanelerden halen 5 bini aşkın çocuk yararlanıyor. Projede 2010 yılı sonuna kadar 10 ilde 12 kütüphane daha açılması planlanıyor. Yeni kütüphanelerle birlikte proje 13 bin öğrenciye ulaşmış olacak. 2011 yılında da tüketicilerin desteğiyle devam edecek projede hedef toplamda 70 okula ve 25 bin öğrenciye ulaşmak.
Narman Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda gerçekleştirilen kütüphane açılış törenine Türk Henkel Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ardane, Türk Henkel Çamaşır Bakım Ürünleri Pazarlama Müdürü Tolga Ünvan ile ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl ve ÇYDD Tanıtım İletişim Biriminden Nursel Gülter katıldı.
"Kitap eğitimin temelidir, kitap yoksa eğitim de olamaz" ilkesinden hareketle hayat geçirilen "Tursil'in Akıllı Çocukları" projesi kapsamında kurulan kütüphaneler sayesinde kitaba ulaşmakta zorlanan çocuklara, okuma aşkı ve alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor. Kitap okuma alışkanlığının çocukların hayatını değiştirilebileceğini ve bunun için kitaba eşit erişim hakkının sağlanmasının büyük önem taşıdığını belirten Türk Henkel Çamaşır Bakım Ürünleri Pazarlama Müdürü Tolga Ünvan şunları söyledi:
"Tursil'in Akıllı Çocukları projesi ile temel olarak Türkiye'nin her yerinde eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına destek olmayı ve kitaba ulaşamayan çocuklarımıza hayatlarında büyük bir değişim yaratabilecek kitapları götürmeyi amaçlıyoruz. Eğitimli bir nesli, çağdaş bir Türkiye için önkoşul olarak görüyoruz. Ülkemizde eğitim standartlarının geliştirilmesi, çocuklarımıza eşit, modern eğitim koşullarının sağlanması konusunda hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Biz de sorumluluğumuzu, eğitimin
ayrılmaz bir parçası olan kitap okuma alışkanlığının çocuklarımıza kazandırılması konusunda yerine getirmeyi hedefliyoruz. Tursil markası aracılığı ile tüketicilerimizi de projemize ortak ettiğimiz, onların da katkıda bulunabilmelerini sağladığımız için mutluyuz."
Kütüphane açılışına atılan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl da şöyle konuştu: "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, çağdaş bir toplumu oluşturacak olan bireylerin yetişmesine katkı vermek üzere birçok proje yürütüyoruz. Düşünen, araştıran, sorgulayan çağdaş bireylerin de ancak çağdaş ve bilimsel bir eğitimle yetişeceğine inanıyoruz. Eğitimin en temel öğelerinden biri de kitap olduğuna göre, çocuklarımız için kitaba kolay ulaşabilecekleri kitaplıkların önemi çok büyük. Okullarımıza rastgele
kitaplar değil uzmanlarca seçilmiş, çocukların ilgisini çekecek, kendilerini, toplumlarını ve dünyayı algılamalarını sağlıyarak onları geliştirecek yepyeni kitaplar göndermek istiyoruz. Dileğimiz proje kapsamında bu yıl sonuna kadar tamamlanacak toplam 37 kütüphaneden sonra da projenin uzatılarak işbirliğimizin devam etmesi ve kitap bekleyen daha binlerce çocuğumuza da bu sevinci yaşatabilmemizdir. Bu örnek sosyal sorumluluk projesine katkı veren, emeği geçen herkesi kutluyorum."
Törende konuşan Narman Kaymakamı Alper Tanrısever ise Tursil'e bölge eğitimine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek, öğrencilere nasihatlerde bulundu.

HENKEL - ARKADAŞ GİBİ MARKA
130 yılı aşkın bir süredir, Henkel insanların yaşamlarını daha kolay, daha iyi ve daha güzel kılan marka ve teknolojiler üreten lider bir firmadır. Henkel 3 stratejik iş alanında faaliyet göstermektedir - Çamaşır ve Ev Bakım, Kişisel Bakım ve Yapıştırıcı Teknolojileri - ve "Fortune Global 500" listesindeki şirketler arasında yer almaktadır. Dünya genelinde 50.000 Henkel çalışanı, kurumsal sloganımız olan "A Branda Friend-Arkadaş Gibi Marka"yı gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Henkel 2009 mali
yılında 13,573 milyar Euro satış ve 1,364 milyar Euro işletme karı gerekleştirdi.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 1989 yılında ülkede herkese eşit bir çağdaş eğitimin sağlanması, böylece bilinçli, eğitimli, evrensel insan, çocuk, kadın haklarına saygılı, çevreye duyarlı, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlığında, çağdaş bir toplum oluşturulması amacıyla kurulmuş, partiler üstü bir dernektir. ÇYDD, ülkede demokrasinin oluşup gelişmesi konularında projelerini yılmadan sürdürmekte, Çağdaş Türkiye için çalışmak isteyen yeni gönüllülerle birleşerek çoğalmakta ve toplumda
dürüstlük, çalışkanlık ve erdemlilik ve Cumhuriyete sahip çıkma konusunda ciddi bir baskı grubu oluşturmaktadır.