Ödemiş'te Yağmur Drenaj Hatlarına By-pass

Ödemiş'te altyapısı yetersiz olan bölgelerde, özellikle yağışlı havalarda yaşanan sorunların giderilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor

Ödemiş'te Yağmur Drenaj Hatlarına By-pass
Ödemiş'te altyapısı yetersiz olan bölgelerde, özellikle yağışlı havalarda yaşanan sorunların giderilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Ödemiş Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Zafer Mahallesi'nde yağışlı havalarda yaşanan sıkıntıyı önlemek üzere 125. Yıl Kültür Park önünde yağmur suyu kanalı oluşturuluyor.
Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ahmet Ilgın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 santimetre çaplı borularla oluşturulacak kanalla, bölgede yağmur suyundan kaynaklanan sorunların aşılacağını belirterek; ''Kanal tamamlandığında yağmur suları çevreye hiç zarar vermeden Birgi Deresi'ne akıtılacak'' dedi. Ilgın, çalışmalarda depolarda bekletilen mevcut boruların kullanıldığına da işaret ederek, bu nedenle çalışmaların belediye için ek bir masrafa ihtiyaç duyulmadan yapılabildiğini söyledi. Ilgın, daha sonra şunları söyledi: "Yeraltı kanalizasyon ve drenaj hatlarımızda aşırı yağışlarda bazı noktalarda şişme olduğu tespit edildi. Bu noktalarda by-pass yaparak pratik çözümlerle sorunları kısa sürede çözdük. Bu çalışmaları yaparken de, elimizde su kullanımı için alınan ve depolarda bekleyen asbestli boruları kullanarak, Belediyemizin kasasından para çıkmasını da önledik. Yağmur suyu terfi hatlarında Zafer mahallesinin yeni noktalarında belirli sıkıntılar vardı. Bunu çözmek amacıyla Birgi deresi ile bağlantı yaparak yağmur sularının deşarjını da sağladık. Üç Eylül Mahallesi Demir yolu üst kısmındaki mahallede kot farkı nedeniyle evlerin fosseptik çukurları vardı. 500 metre drenaj hattı yaparak, en küçük yağmurda kanalizasyonlardan geri tepen suların da evleri basmasını önledik. Alt yapıyı su, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj hatlarını tamamladıktan sonra, ikinci bir masrafa neden olmadan, Fen İşleri ekipleri de tüm çalışmaların ardından asfalt kaplama işlerini tamamlayarak çalışmaları bitirdik. 3 bin metre kanalizasyon borusu ve 2 bin metrede yağmur suyu drenaj hatlarını tamamlayarak sorunları çözdük."