Kartepe'nin Çevreci Öğrencileri

Kartepe Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Haftası dolayısıyla öğrenciler için İzaydaş Tesisleri'ne teknik gezi düzenledi.

Kartepe'nin Çevreci Öğrencileri
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ve Kartepe Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen teknik geziye Köseköy Anadolu Teknik ve Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Arslanbey Fevziye Tezcan Endüstri Meslek Lisesi'nden 40 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı. Eğitim gezisine katılan öğrencilere İzaydaş Genel Müdürlüğü'nde slayt gösterisi eşliğinde bilgi verildi.
Atık yönetimi ve geri kazanım konusunda sunum yapan Çevre Yüksek Mühendisi Onur Uludağ, İzaydaş Tesisleri'nde bulunan üniteler, yapılan çalışmalar ve uygulama aşamalarını anlatarak, öğrencilerin mesken ve sanayi atıkları konusunda bilgilenmelerini sağladı.
Araçlar ile tesis içinde gezdirilen öğrenciler, tek tek üniteleri görme imkanı buldu. Atıkların son teknoloji ile nasıl depolandığını anlatan Uludağ, "Tesisimize günlük 1500 ton atık gelmekte. Bu atıkların çevreye zarar verme etkilerinin azaltılması, zararlı canlıların ürememesi için atıkların üzeri günlük ve ara örtü ile kapatılmaktadır. Geçirimsiz bir tabaka üzerinde yer alan drenaj sistemi ile toplanan çöp sızıntı suları kimyasal ön arıtma tesislerine gönderilerek arıtılmakta. Bunun yanı sıra endüstriyel kaynaklı tehlikeli atıklar yakılarak bertaraf edilmektedir" dedi.