Hollanda'da oy verme işlemi başladı

Hollanda'da halk, parlamento seçimleri için bu sabah sandık başına gitti. Yerel saatle 07.30'da başlayan oy verme işlemi 21'e kadar devam edecek.

Hollanda'da halk, parlamento seçimleri için bu sabah sandık başına gitti. Yerel saatle 07.30'da başlayan oy verme işlemi 21'e kadar devam edecek. Yaklaşık 13 milyon seçmen, Hollanda parlamentosunda görev yapacak 150 üyeyi belirleyecek.

Başkent Amsterdam'daki Al-Wafa İslam İlkokulu'nda kurulan seçim sandıklarında Hollandalı ve bu ülkedeki Türkler oylarını kullanmaya başladı. Sabahın ilk saatlerinde oy kullanan vatandaşların az olduğu gözlendi. Hollandalı yetkililer, bu sayının akşama doğru artacağını söylediler.

Hollanda'da son kamuoyu anketlerinde PvdA (İşçi Partisi), Maurice de Hond'un son anketinde VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi) ile arasındaki farkı azalttı. Ankete göre, VVD 36, PvdA 30, CDA (Hıristiyan Demokratlar) 25, PVV (Özgürlük Partisi) 18, SP (Sosyalist Parti) 12, D66 (Demokratlar 66) ile GL (Yeşil Sol) de 10'ar milletvekili çıkarabilecek oy potansiyeline sahip bulunuyorlar. Seçilecek yeni parlamento dört yıl görevde kalacak.