Hidding, servet çetin'e kefil oldu rijkaard kalmasına sıcak bakıyor

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın göndermek istediği Servet Çetin'in Sarı-Kırmızılı takımda kalması için A Milli Takımlar teknik patronu Guus Hiddink'in devreye gi...

 

G . Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard ' ın göndermek istediği Servet Çetin ' in Sarı-Kırmızılı takımda kalması için A Milli Takımlar teknik patronu Guus Hiddink ' in devreye girdiği öğrenildi .

Ligin ikinci yarısında Servet ' i genellikle yedek kulübesinde oturtan Rijkaard , yönetime de verdiği raporda savunma oyuncusunun satılmasını istemişti . Ancak Servet ' i Ay-Yıldızlı ekibin ABD ' de yaptığı 3 özel maçta 90 dakika oynatan Hiddink ' in vatandaşı Rijkaard ' la bir görüşme yaparak , " Servet ' in takımda kalması hem G . Saray ' a hem de A Milli Takım ' a faydalı olur . Servet , çok kaliteli bir oyuncu . " diye konuştuğu öğrenildi . Rijkaard ' ın da Hiddink ' le yaptığı bu görüşmenin ardından yıldız futbolcunun satışından şimdilik vazgeçtiği ifade edildi .
Geçen yıl 8 milyon 500 bin Euro bonservis bedeliyle Marsilya ' ya transferi son anda gerçekleşmeyen Servet Çetin ' in bu sezon da Sarı-Kırmızılı takımda kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmadı . Sezon sonunda oyuncular hakkında yönetime rapor veren Rijkaard , Servet için , " Savunmada istediğim şekilde oyun kuramıyor . Topu yanındaki arkadaşına düzgün bir şekilde veremiyor . " şeklinde konuşarak satışına onay vermişti . Yıldız futbolcunun talipleri ise Sarı-Kırmızılı yönetimin istediği yüksek bonservis bedeli sebebiyle Servet ' in transferinden vazgeçmek zorunda kalmıştı . Henüz Servet için yönetime resmi bir teklif gelmezken , A Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink ' in Servet ' e sahip çıktığı kaydedildi . Türkiye ' nin ABD kampında Çek Cumhuriyeti , Kuzey İrlanda ve ABD ile oynadığı hazırlık maçlarında Servet ' i 90 dakika sahada tutan Hollandalı teknik adam , yıldız futbolcunun performansına da hayran kaldı .
2014 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçlarında savunmanın göbeğinde Servet ' i oynatmayı planlayan Hiddink ' in Rijkaard ' la bir görüşme yaparak , " Çok özverili ve mücadeleci bir oyuncu . Savunma anlayışı da gayet iyi . Kafası rahat bir Servet hem G . Saray ' a hem de milli takıma çok faydalı olur . " dediği belirtildi . Hiddink ' in bu olumlu görüşünden sonra Rijkaard ' ın da Servet ' in yüksek bir bonservis bedeliyle satılmaması halinde Sarı-Kırmızılı takımda kalması yönünde yönetime görüş belirttiği öğrenildi .

Üstünel ' in Ada seferi başladı
Galatasaray , peşinde olduğu futbolcuların transferini 10 Haziran ' a yetiştirmeye çalışıyor . Stoch ve Grella için İngiltere ' de bulunan Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel ' in bu futbolculara transferin resmen başlayacağı perşembe günü imza attırmayı hedeflediği belirtildi . Üstünel ' in Slovak futbolcu Stoch için Chelsea ile bonservis bedelinde anlaştığı , ödeme planı konusundaki pürüzlerin çözümlenmesinin ardından transferin netlik kazanacağı öğrenildi . Üstünel ' in B . Rovers ' la da Grella transferi için son görüşmeyi yapacağı bildirildi . Sarı-Kırmızılıların ayrıca 1 hafta içinde Halil Altıntop ' u da renklerine bağlamayı planladığı belirtildi .

Zaman