Emekliler 2. müjdeyi bekliyor

Emeklilere banka promosyonlarından pay verilmesi kararından sonra, şimdi de gözler 30 Haziran'daki davaya çevrildi.

Emekliler 2. müjdeyi bekliyor
  Ç ; alışma ve Sosyal Gü ; venlik Bakanı Ö ; mer Dinç ; er , Bir-Sen ' in talebi ü ; zerine yetkililere talimat verdi . Yapılacak ç ; alışma ile emekli aylıklarının ö ; denmesinde aracılık eden bankalardan yılda bir kez olmak ü ; zere maaş promosyonu talep edilecek .

Promosyonun yü ; zde 70 ' i emekliye yü ; zde 30 ' u ise SGK ' ya kalacak . Promosyonla emeklinin eline en az 250 liranın geç ; mesi bekleniyor .

Bu karar emekliler arasında sevinç ; le karşılanırken , şimdi gö ; zler 30 Haziran ' da Ankara 5 ' inci İş Mahkemesi ' ndeki davaya ç ; evrildi .

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI


İşç ; i , Memur ve Bağkur Emeklileri Derneği ( İMBED ) Başkanı Hamdi Ö ; z ' ü ; n maaşlar arasındaki farkın giderilmesi iç ; in Ankara 5 ' inci İş Mahkemesi ' ne aç ; tığı davada karar 30 Haziran ' da verilecek .

Hamdi Ö ; z , Anayasa ' nın eşitlik ilkesini dü ; zenleyen 10 ' uncu maddesine aykırılık nedeniyle dava aç ; tığını , ilk davanın da 17 Mart ' ta gö ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; hatırlattı .

Davada bilirkişi raporu ile 310 liralık eksik maaş ö ; dendiğinin ortaya ç ; ıktığını belirten Ö ; z , şö ; yle konuştu : &ldquo ; Bana faizi ile birlikte 50 bin lira fark ö ; denmesine karar verildi .

Ancak ben hakimden konuyu Anayasa Mahkemesi ' ne gö ; tü ; rmesini istemiştim . Dava Anayasa Mahkemesi ' ne gitti . 30 Haziran ' da Ankara 5 ' inci İş Mahkemesi ' nde yapılacak duruşma ile benimle ilgili karara varılacak .

Anayasa Mahkemesi kararı da CHP ' nin 4487 sayılı yasanın iptali iç ; in aç ; tığı dava ile birleşti . Yü ; ksek mahkemeden maaş farkları ile ilgili karar da eylü ; l ya da ekim ayında ç ; ıkacak . &rdquo ;

EMEKLİLER GÜ ; NÜ ; ' NÜ ; KUTLAYACAĞIZ

Kararın yaklaşık 2 . 2 milyon emekliye emsal olacağını vurgulayan Ö ; z , 30 Haziran ' ın ayrıca bir ö ; nemi bulunduğunu bildirdi . Ö ; z , &ldquo ; Atatü ; rk 30 Haziran 1927 ' de emekli oldu .

Biz bu tarihi Tü ; rkiye Emekliler Gü ; nü ; olarak kutluyoruz . 30 Haziran ' da ö ; nce davaya gireceğiz , ardından da Anıtkabir ' e ç ; ıkacağız .

Bunun iç ; in Tü ; rkiye ' nin ç ; eşitli bö ; lgelerinden araç ; lar kaldırarak emeklilerle Ankara ' da buluşup Tü ; rkiye Emekliler gü ; nü ; nü ; kutlayacağız&rdquo ; dedi .

Bugü ; n