Bundan saçma bir örnek olamaz

NTV ekranlarında yayınlanan Basın Odası isimli programa Radikal gazetesi yazarları Nuray Mert ile Avni Özgürel'in yanı sıra Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak ve Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz konuk oldu.

Ruşen Çakır'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine yaptığı saldırı masaya yatırıldı.

Yardım gemisi adı altında yola çıkan bir gemiye şehadetlerle binilmesini eleştiren Nuray Mert, "Sivil direnişler üzerine eğitimlerin olduğundan bahsediliyor. Geçtin onu, sivil yapılan işleri biliyoruz. Biz de sivil bir takım aktivizim işlerine giriştik. Ne olursa olsun sivil işlerde bu kadar tartışma oluyor benim gördüğüm ölemediğim için ölmeyi başaramadığım için üzgünüm diyen insanlar. Ben böyle bir grupla oraya giden insanlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Çünkü herkes o kafada değil belli ki" ifadelerini kullandı.

Nuray Mert'in eleştirileri üzerine söze giren Avni Özgürel, "Bizim kültürümüzde adam hacca giderken de inşallah ölürüm orada şehit olurum der. Nuray bilmediğin şey değil yani senin bu" deyince ortam biranda gerildi.

Özgürel'e Bundan saçma bir örnek olamaz diyerek tepki gösteren Mert, gittikçe üslubunu sertleştirdi.