Birinci Ergenekon'da 149. duruşma başladı

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılara ilişkin davayla birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 149. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza...

 

Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi ' ne yönelik saldırılara ilişkin davayla birleştirilen birinci ' ' Ergenekon ' ' davasının 149 . duruşması başladı .

İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ' ndeki salonda yapılan duruşmaya emekli tuğgeneral Veli Küçük , Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım ' ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık katıldı . Tutuksuz yargılanan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu . Bu davayla birleştirilen Ankara 11 . Ağır Ceza Mahkemesindeki ' ' Vatanseverler ' ' davası dosyasının tutuksuz sanığı olan ancak başka suçtan tutuklu bulunan Ahmet Cinali de duruşmaya katıldı .
Tutuklu sanıklar Ergün Poyraz ve Erkut Ersoy ise duruşmaya gelmedi .
Duruşmada , İşçi Partili sanıklar Doğu Perinçek , Nusret Senem ve Hikmet Çiçek için 20 avukat hazır bulundu .
Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün , Ahmet Cinali ' yi savunmasını yapması için kürsüye çağırdı .
Ahmet Cinali , savunmasında , 3 yıl önce gözaltına alındığında Ankara ' da emniyet , savcılık ve nöbetçi mahkemede verdiği ifade ile Ankara 11 . Ağır Ceza Mahkemesindeki ifadelerinin doğru olduğunu söyledi .
Cinali , savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ile Zekeriya Öz tarafından ' ' Ergenekon ' ' soruşturması kapsamında alınan ifadelerini de kabul ettiğini belirterek , ' ' Örgüte dışarıdan yardım ettiğim ifade ediliyor . Bu örgütün varlığından haberim yok . Böyle bir iddiayı kabul etmiyorum . Telefonlarım dinleniyor zaten . Beraatimi istiyorum ' ' dedi .
Duruşma , Cinali ' nin daha önce alınan ifadelerinin okunmasıyla devam ediyor .
Bu arada , tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk ' ün 70 yaşındaki annesi Güngör Öztürk ' ün kalp rahatsızlığı nedeniyle geçen çarşamba günü yaşamını yitirdiği belirtildi . Mehmet Zekeriya Öztürk ' ün tutuklu olduğu için annesinin cenazesine katılamadığı , böyle bir iznin hükümlülere verildiği bildirildi .

Zaman