Bandırma Limanı'nı Çelebi-Latek devraldı

Çelebi Holding, Latek Lojistik ile birlikte peşin olarak 175,5 milyon dolar ödeyerek işletmesini devraldığı Devlet Demiryolları Bandırma Limanı'na, oluşturduğu gelişim projesi pa...

 

Çelebi Holding , Latek Lojistik ile birlikte peşin olarak 175 , 5 milyon dolar ödeyerek işletmesini devraldığı Devlet Demiryolları Bandırma Limanı ' na , oluşturduğu gelişim projesi paralelinde 5 yıl içinde 50 milyon dolar tutarında yatırım yapmayı planlıyor .

Bandırma Limanı ' nın Çelebi Holding ' e devredilmesi törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu , Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman katıldı . Yapılacak olan iyileştirmelerle tesisin 2009 ' da yüzde 2 , 7 olan uluslararası kargo taşımacılığı içindeki pazar payının 2020 ' de yaklaşık yüzde 5 , 2 ' ye çıkacağı tahmin ediliyor . Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Çelebioğlu , gelecek 10 yılda 11 milyon ton dökme ve genel yük , 300 bin PU konteyner , 200 bin aracın elleçleneceği bir liman haline dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi .
Ekonomi servisi

Zaman