Vali Şahin, Ortaca'da

Muğla Valiliğine atanmasının ardından ilçe ziyaretlerine başlayan Vali Fatih Şahin, Ortaca'da incelemelerde bulundu.

Vali Şahin, Ortaca'da
  Vali Şahin ' e incelemeleri sırasında Kaymakam Mustafa Gürdal , Garnizon Komutanı J . Kd . Üstğm . Cumali Tosun , Belediye Başkanı Hasan Karaçelik , Dalyan belediye Başkanı Arif Sarı , Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Seven ve İlçe Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak ile AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yazan eşlik etti .
Vali Şahin ; Kaymakam Mustafa Gürdal ' a makamında ziyaret edip , daire müdürleri ile tanıştıktan sonra , Adliye Sarayına geçti . Burada bir süre Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Seven ' den bilgi alan Vali Fatih Şahin , daha sonra İlçe Belediye Binasına gelerek ilçe hakkında Başkan Hasan Karaçelik ' ten ilçe hakkında bilgi aldı .
Muğla Valisi Fatih Şahin ; Kaymakam Mustafa Gürdal , Garnizon komutanı J . Kd . Üstğm . Cumali Tosun , Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak ' la birlikte ilçe esnaflarına ziyarette bulundu .
Kaymakamlık Binasında daire müdürleri ile yaptığı toplantıda daire müdürlerinin kendilerine tanıtmasından sonra konuşan Vali Fatih Şahin ; " Muğla bölgesinde faaliyet yapmak isteyen herkes denizden , kumdan faydalanmak isteyen kültürel tarihi zenginliklerden bozulmamız doğa , deniz var , göl var , ırmak var yani her şey var . Bu zenginliklerimizi çok iyi korumamız lazım . Turizmi geliştirmek isterken bazı kurallar vardır . Onlara yerine getirmek gerekir . Çevreyi tahrip etmeden , çevreyi koruyarak istenilen şeylere yapmak lazımdır .
Kolektif süreç içerisinde el birliğiyle hareket edersek ve sağlam köprüler kurarsak markalaşmaya katkıda bulunuruz . Bu süreç içerisinde bütün kamu kuruluşları , sivil toplum örgütleri , özel kurumlar el ele vermelidir . Biz bir aileyiz . Hep birlikte çalışırsak alın teri ile üretirsek başarıya ulaşırız . Halkımızın yönetime katılması çok önemlidir . Burada sivil toplum kuruluşların her alanda fikir üretmesi önemlidir . Bir işe yaparken halkla birlikte kararlaştırmalıyız . Böylece hedeflere daha çabuk ulaşılabilir . Ortaca çıkmamış potansiyelimiz değerlerimiz var ise , bunlar ortaya çıkacaktır . Turizmde o kadar çok fonksiyon vardır ki , derneklerimiz , belediye başkanlarımız , kamu sektöründe ve esnaf odamız katkı sağlamalıdır .
Turizm sektöründe çalışanların donanımlarını ve kaliteyi arttırmamız gerekmektedir . Bu demek insana yatırım demektir . Bunun dışında da elimizdeki potansiyel anlamında bekleyen ve turizm anlamında ürüne dönüşmemiş alanları da ürün haline getirmemiz ve bu konularda öncülük etmemiz gerekiyor . En büyük rakibimiz turizmde Dünya ' nın önemli ülkeleri ve şehirleri olmalıdır . Muğla , dünyada eşi benzeri olmayan potansiyellere sahip , bunu hep korumamız hem de artırmamız lazım " dedi .
Sosyal konulara önem verdiğini belirten Şahin ; " Sosyal konuların üzerinde çok duruyorum . Kamu hizmetlerinde de aksaklıklar varsa gidermeliyiz . Vatandaşımıza giden hizmet çok önemlidir . Tek istediğim herkes işini en iyi şekilde yapsın . Herkes işini en iyi şekilde yaparsa her şey yolunda ilerler . Bir vatandaşımızın nüfus müdürlüğünde işi var ise , bunu zamanında yatığı zaman huzurlu ve güler yüzlü olacaktır . Bunu başarabilmek içinde birlik , beraberlik içerisinde çok çalışmalıyız . İşini en iyi yapan daha vatanperverdir . Güzel huzurlu ve mutlu topluma ulaşabilmek için gerekli gayreti göstermemiz lazım . Bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı herkese teşekkür ediyorum " diye konuştu .
Ortaca ziyaretini tamamlayan Vali Fahri Şahin Dalaman ' a gitmek üzere ilçeden ayrıldı .