Vali Erden ve Belediye Başkanı Bahçeci tamamlanan projeleri inceledi

Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, inşaatı tamamlanan hayvan barınağı, atıksu arıtma tesisi ve inşaatı devam eden ka

  Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci , inşaatı tamamlanan hayvan barınağı , atıksu arıtma tesisi ve inşaatı devam eden katı atık depolama tesisini gezdi .

İlk olarak inşaatına 15 Ocak ' ta başlanan ve yapımı tamamlanıp çevre düzenlemesine başlanan hayvan barınağına gelen Vali Erden , Başkan Bahçeci , beraberindeki heyet , Belediye Asfalt Plenti Tesisleri ' nin yanında bulunan 700 m2 açık köpek ünitesi , 150 m2 sundurmalı açık alan ve 400 m2 kapalı idare binası olarak tasarlanan , içerisinde tabip odaları , ameliyathaneler ve hayvan yıkama yerleri de bulunan idari binayı gezdi . Veteriner Hekim Şuayip Çavuşmirza tarafından gezi heyetine Hayvan Barınağı idari binasında bulunan ameliyathane , karantina odası ve hayvan yıkama yerleri tanıtıldı .

Hayvan barınağının ardından Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği tarafından tarihinde ihalesi yapılan , Kırşehir il merkezine 9 kilometre uzaklıkta Ekizağıl yolu üzerinde bulunan katı atık depolama alanında incelemelerde bulunan heyet , proje hakkında bilgiler aldı . 14 belediyenin katı atıklarının depolanacağı tesisin projesinin anlatılmasının ardından inşaat sahasında incelemelerde bulunan heyet daha sonra atıksu arıtma tesisini gezdi .

Kuşdilli Mahallesi Demirci Deresi Mevkii ' nde , şehir merkezine yaklaşık 9 km uzaklıkta bulunan , günlük 25 bin m3 atık suyu arıtacak kapasite ile 155 bin kişilik nüfusa hitap edecek atıksu arıtma tesisi projesi hakkında bilgi alan Vali Erden , Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci , tesis içerisinde kısa bir inceleme gezisi yaptı . İnceleme gezisinin ardından Vali Erden , Belediye Başkanı Bahçeci , projelerin Kırşehir ' e hayırlı olması temennisinde bulundu .