Tekin'e şimdilik vize yok

CHP'de Gürsel Tekin'in İstanbul İl Başkanlığı sorunu yılan hikayesine döndü. MYK'da Tekin'in sözü bile edilmedi. Kılıçdaroğlu'nun 'Genel Merkez'in bilgisi olmadan işlem yapılmasın' yazısı geçerliğini koruyor



CHP'de Gürsel Tekin'in İstanbul İl Başkanlığı sorunu yılan hikayesine döndü. MYK'da Tekin'in sözü bile edilmedi. Kılıçdaroğlu'nun 'Genel Merkez'in bilgisi olmadan işlem yapılmasın' yazısı geçerliğini koruyor

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. Kılıçdaroğlu'nun, Çorum gezisi sırasında Gürsel Tekin olayı ile ilgili olarak, 'Yetkili kurullarda görüşülür, MYK'da konuşulur'; Genel Sekreter Önder Sav'ın da 'Çok hata yaptı, yapmasa bugün başka yerlerde olurdu' sözlerinden sonra gözlerin çevrildiği MYK toplantısında bu konu gündeme bile alınmadı. Parti Sözcüsü Hakkı Süha Okay, toplantı sonrası soruları yanıtlarken boş bulunan il başkanlığı atamalarının 'bir süreliğine' askıya alındığını söyledi. Toplantıda da hem Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun hem de hiçbir MYK üyesinin bu konuya girmediği öğrenildi. Okay, toplantıda, PM üyesi Gürsel Tekin'in İstanbul İl Başkanlığı'na dönüşü ile ilgili bir görüşme olmadığını ifade ederek 'Siyaseti, bireylerin siyasi beklentileri üzerinden değil, partinin ideolojisi ve çalışma programı üzerinden götürmeyi doğru olarak görüyoruz. Bu konuda Sayın Genel Başkan'ın yazısı ile örgütlerin tüzük uyarınca il başkanı seçme hususu bir süre için askıya alınmıştır. Bu MYK toplantısında hiçbir şekilde boşalan il başkanlıklarıyla ilgili bir husus görüşülmemiştir' dedi. Kılıçdaroğlu ise katıldığı televizyon programında, 'Gürsel Tekin'e MYK üyeliği söz verdiğiniz ve Önder Sav'ın buna karşı çıktığı iddiası var' sorusuna 'Şu anda MYK'ya seçilen üyelerin birisi için dahi söz vermiş değilim. Sadece o değil, PM'ye seçilen isimlere de söz vermedik. Tekin, halkla çok sağlıklı sıcak ilişkiler kuran birisidir. PM'ye seçildi, orada çok iyi görevler yapacaktır. Ama İstanbul il başkanlığına talip olacaksa, orada çalışacaksa, onu da yine yetkili organlarımızda değerlendiririz. Her partilimiz hiçbir unvan, makam beklemeden CHP'nin iktidar olması için çaba harcamalıdır. Her partili değerlidir, üzerine titriyoruz, titrediğimiz kişilerden birisi de Gürsel Tekin'dir, O'nu da çok seviyoruz. Kendisi hiç  meraklanmasın' diye karşılık verdi.
SIRADA AMASYA VE TOKAT
CHP MYK toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trakya'nın bir bölümünü kapsayan gezisini masaya yatırdıklarını , ayrıca Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik politikalar ve dış politika konularında da geniş değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Hakkı Süha Okay, 'Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu hafta sonu Amasya ve Tokat'a gidecek' dedi.

'Başbakan fincancı dükkanına giren fil gibi ağzına geleni söylüyor'
NTV'de canlı yayın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

- PENSİLVANYA'DAN ÖNCE: Pensilvanya'dan gelen 'Önceden izin alınması gerekirdi İsrail'den' açıklamaları için Arınç, 'haklıdır' diye açıklama yaptı. Buna bakınca aslında avukatlığın nerede olduğunu  görüyorsunuz. 
- YAZIŞMALAR AÇIKLANSIN: Dışişleri Bakanlığı, İsrail'le yapılan yazışmaları kamuoyuna açıklasın, gizli kalmasın bu süreçte. Halk doğruları bilsin, İsrail uyardı mı, 'Müdahale edeceğim' dedi mi, demedi mi?
- GÜNDEM DEĞİŞTİRME: Bu dış politikanın iç politikaya alet edilmesi ve gündemin değiştirilmesidir. Gündemde CHP vardı, Türkiye'nin gerçek sorunları vardı. Birdenbire  bitti. Açılımdan bu yana 114 şehit verdik, bunu konuşan var mı?
- FİNCANCIDAKİ FİL GİBİ: Hamas'ı; AB ülkeleri, ABD, terör örgütü olarak kabul edilyor. Siz en azından daha dikkatli üslup kullanabilirsiniz. Yarın öbür gün kalkıp da birileri, 'PKK  terör örgütü değildir' derse ne diyeceğiz. Ama Sayın Başbakan fincancı dükkanına giren fil gibi ağzına gelen her şeyi söylüyor.
- GÜLEN DEĞERLENDİRMESİ: Fethullah Gülen'in açıklaması beni çok fazla şaşırtmadı. Bu eleştiri, belki bu olayın daha sağlıklı zeminde tartışılması olanağı yaratacaktır. AKP'de zikzaklar ortaya çıktı, Başbakan'ın da bunu nasıl değerlendireceğini merak ediyorum.
- ERKEN SEÇİME HAZIRIZ: Erken seçim gündeme gelirse hazırız, AKP kendisine güveniyorsa her zaman için erken seçimi gündeme getirebilir. TBMM'de çoğunluğu var. Zaten eğer   demokrasiye inanıyorsa bir parti, getirdiği düzenlemeler  Anayasa Mahkemesi tarafından iptal ediliyorsa o zaman kendisinin  çıkış notkası erken  seçimdir.

CHP'NİN SANDALYE SAYISI 101'E ÇIKIYOR
Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa seçilmesiyle birlikte başlayan, CHP'ye milletvekili düzeyinde katılımlar devam ediyor. Kamer Genç ve Emrehan Halıcı'nın geçen haftaki grup toplantısında rozet takmalarının ardından CHP'nin bugünkü grup toplantısında da bağımsız milletvekilleri Hüseyin Pazarcı ve Harun Öztürk'ün partiye katılacakları bildirildi. Milletvekillerinin CHP rozetlerini Kılıçdaroğlu takacak. Hüseyin Pazarcı ve Harun Öztürk'ün katılımı ile birlikte CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 101'e ulaşacak.

A. Rezzak ORAL / ANKARA


Akşam