Teç-Sen: 2. memurluk sınavının açılması için eylemdeyiz

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (Teç-Sen) 7 Haziran- 11 Haziran tarihleri arasında '70 puan barajın kaldırılması ve 2. memurluk sınavının açılması' i

  Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası ( Teç-Sen ) 7 Haziran- 11 Haziran tarihleri arasında ' 70 puan barajın kaldırılması ve 2 . memurluk sınavının açılması ' için tüm Türkiye ' de teşkilatları ile ' Dilekçe eylemi ' başlattı .

Teç-Sen ' den yapılan açıklamada , müdür ve müdür yardımcılığı sınavında başarı puanının 60 , anadolu liseleri seçme sınavında başarı puanının 40 olduğu belirtilerek şunlara yer verildi : " Memurluk sınavında başarı puanının 70 olarak belirlenmesinin Milli Eğitim Bakanlığı ' nın kendi personellerine adil davranmadığını göstermektedir . Sınava giren adayların yüzde 78 ' i başarısız olmuştur . Bakanlıkça 5 bin adet boş memurluk kadrosu ilan edilmiş olup sınav sonuçlarına göre 3500 kadronun boş kalacağı tahmin edilmektedir . Bu sebeple 7 Haziran- 11 Haziran 2010 tarihleri arasında ' 70 puan barajın kaldırılması ve 2 . memurluk sınavının açılması ' için tüm Türkiye ' de teşkilatlarımızla birlikte ' Dilekçe eylemi ' nde olacağız . "