Süpürge Aracı Günde 9 Bin Çöp Topluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin ana arter ve önemli noktalarındaki çöpleri temizleyen süpürge aracı günde 9 ton çöp topluyor

Süpürge Aracı Günde 9 Bin Çöp Topluyor
  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ' nin şehrin ana arter ve önemli noktalarındaki çöpleri temizleyen süpürge aracı günde 9 ton çöp topluyor . Temizlik aracı , ayrıca trafik kazalarında yere dağılan sıvı yağları da temizliyor .
Büyükşehir , yerlere atılan sıvı ve katı çöpleri toplamak için süpürge aracı ile hizmet veriyor . Süpürge aracı şehrin önemli noktaları ve ana arterlerinin temizlenmesine yardımcı oluyor . Günde yaklaşık 9 ton çöp toplayan süpürge aracı , yaklaşık 5 kilo ağırlığındaki çöpleri yerden alabiliyor . Araçta ikisi yanda , biri ise ön tarafta bulunan fırçalar bulunuyor . Fırçalar hem çöpleri vakum aracılığı ile alabiliyor hem de süpürme işlemini gerçekleştiriyor . Süpürge aracı su dolu haznesi sayesinde toz duman oluşmadan temizlik yapıyor .
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı olan süpürge aracı çift motor ve 8 vites olarak çalışıyor . Şehir merkezi D 100 ve kavşaklar ile şehir içi girişlerde , Gebze , Kandıra , Kerpe , Kefken ve köy bağlantı yollarında çalışmalar yapan süpürge aracı , kaza sonucu yere dökülen yağları da çöp deposuna aktarabiliyor . Bu aracın yanı sıra park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan diğer süpürge araçları da ihtiyaç halinde ilçelerde görev alıyor .
Ayrıca dezenfekte işinde de kullanabilen aracın çalışmaları vatandaşların memnuniyetini kazanıyor . Vatandaşlar insan gücüyle temizlenemeyecek çöplerin bu araç sayesinde ortadan kaldırıldığını dile getirdi .