Sonuç bildirgesinde İsrail'e kınama yok

Sonuç bildirgesinde İsrail'e kınama yok.Türkiye başkanlık açıklamasında İsrail'i kınayacak.

Sonuç bildirgesinde İsrail'e kınama yok
  İstanbul ' un Ç ; ırağan Sarayı ' nda toplanan ve Asya-Avrupa ü ; lkelerinin katıldığı Asya Zirvesi ' nde , uluslararası sularda 9 Tü ; rk ' ü ; n şehid edildiği olaydan dolayı İsrail hakkında kınama kararı alınamadı .

İsrail ' in yardım gemisine yö ; nelik gerç ; ekleştirdiği kanlı baskına ilişkin Asya ' da İşbirliği ve Gü ; ven Artırıcı Ö ; nlemler Konferansı ( AİGK ) sonuç ; bildirgesinde İsrail ' in kınanmasına yer vermeyecek .

Tü ; rkiye ise başkanlığı devralacağı aç ; ıklamasında İsrail ' i kınayacak .

ZİRVEDEN NOTLAR

Ç ; ırağan Sarayı ' nda dü ; zenlenen zirveye katılan konuk devlet ve hü ; kü ; met başkanları , Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından karşılandı .

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l , yanlış anlamaların ortaya ç ; ıkmasının , sorunların ç ; atışmalara dö ; nü ; şmesinin ö ; nlenmesinin en etkin yollarından birinin diyalog olduğunu belirterek , ' Bu anlayışla CICA dö ; nem başkanlığımızda Asya ' da işbirliğine dayalı diyalog ve gü ; ven ortamını oluşturabilmek iç ; in ç ; aba sarf etmeyi ö ; ngö ; rdü ; k ' dedi .

Erdoğan-Ahmedinecad ile gö ; rü ; ştü ; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da , zirve kapsamında İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile bir araya geldi .

Gö ; rü ; şmede , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Menuç ; ehr Mutteki de hazır bulundu .

Zirveye Afganistan , Azerbaycan , İran , Kazakistan , Makedonya , Moğolistan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı , Irak ve Vietnam Cumhurbaşkanı Yardımcısı , Rusya Federasyonu Başbakan , Kuveyt Veliaht Prens , Kamboç ; ya Başbakan Yardımcısı , Ç ; in Devlet Konseyi Ü ; yesi diğer 8 ü ; lke ise dışişleri bakanı , bakan , ö ; zel temsilci , bakan vekili ve bü ; yü ; kelç ; i dü ; zeylerinde katılıyor .

Toplantıda BM , İKT , NATO , AGİT ve AKPM gibi uluslararası ö ; rgü ; tlerin temsilcileri de yer alıyor .

1992 yılında Kazakistan tarafından başlatılan AİGK girişiminin dö ; nem başkanlığı , bu zirve ile 2010-2012 yılları iç ; in Kazakistan ' dan Tü ; rkiye ' ye geç ; ecek .

Tü ; rkiye ' nin dö ; nem başkanlığını ü ; stlenmesiyle Almatı ' da yerleşik sekretaryanın sevk ve idaresi iç ; in kıdemli bir Tü ; rk diplomatının İcra Direktö ; rü ; olarak atanması da planlanıyor .

Milliyet