Polen Mevsiminde Alerjiye Dikkat

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Alerjisi Polikliniği doktorlarından Doç

Polen Mevsiminde Alerjiye Dikkat
  Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Alerjisi Polikliniği doktorlarından Doç . Dr . Ayhan Söğüt , son günlerde polen alerjilerine bağlı astım ve alerjik nezle hastalıklarında artış gözlendiğine dikkat çekerek özellikle anne ve babaları çocuklarını polenlerden korumaları konusunda uyardı .
Geçtiğimiz günlerde Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda " Çocukluk Çağında Alerjik Hastalıklar ve Astım " konulu bir panel düzenlediğini ve panele başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi ' nden çok sayıda çocuk alerji hekiminin katıldığı ifade eden Doç Dr . Söğüt , panelin amacının çocukluk çağı alerjik hastalıklar ve astım konusunda bölgede ki çocuk hekimlerini bilgilendirmek olduğunu söyledi .
Çocuk Alerji ve Astım Polikliniğe daha çok astım , hışıltılı çocuk , ürtiker ( kurdeşen ) , egzema yakınması olan hastaların başvurduğunu belirten Doç . Dr . Söğüt , bahar aylarının gelmesiyle birlikte burun ve göz alerjisi olan olgularda da artış gözlendiğini dile getirdi .
Erzurum ' da alerjik hastalıklar ve astım görülme sıklığı konusunda yapılmış bir epidemiyolojik çalışma olmadığı için bu konuda hasta istatistiği vermenin mümkün olamayacağını ifade eden Doç Dr . Söğüt , Çocuk Alerji ve Astım polikliniğine başvuru sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek , özellikle Mart †" Haziran aylarında vatandaşların ve ebeveynlerin daha dikkatli olması uyarısında bulundu . Doğu Anadolu Bölgesi ' nde tek Çocuk Alerji Uzmanı olarak görev yapan Doç . Dr . Söğüt , Erzurum ve bölge illerinden polikliniğe başvuran hastalara gerekli teşhis ve tedavilerin yapıldığını belirterek , tecrübeli bir eğitim hemşiresi tarafından hastanın kullanacağı ilaçların ayrıntılı ve uygulamalı bir şekilde gösterildiğini ifade etti .
" ÇOCUKLARA DİKKAT "
Alerjik nezlesi olan çocuklarda astım gelişme riski bulunduğunu , bu nedenle ailelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini ifade eden Söğüt , alerjik nezlenin uygun şekilde tedavi edilmesi halinde astım gelişme riskinin azaltılabileceğini vurguladı .
Doç . Dr . Söğüt son olarak alerjik nezle , astım ve buna benzer hastalık belirtileri olan vatandaşlara şu uyarılarda bulundu . " İlaçlarınızı düzenli kullanın . Düzenli doktor kontrolüne gidin , doktorunuzun tedavi planına uyum gösterin . Yakınmalarınızın arttığı dönemlerde hekiminize başvurun . Katkı maddesi içeren gıdaları tüketmeyin , doğal gıdalarla beslenmeye özen gösterin . Sigara kullanmayın ve sigara içilen ortamlardan uzak durun . Yattığınız odada kalın halı , kilim , yünlü oyuncaklar ve çiçek bulundurmayın . Soğuk ve kuru havalarda egzersiz yapmaktan kaçının . Uygun hava ve iklim şartlarında yürüyüş , bisiklet , yüzme ve diğer spor dallarını yapabilirsiniz . Hava kirliliğinin olduğu kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak durun . Kedi ve köpek tüyüne karşı alerjiniz var ise bu hayvanları evinizde bulundurmayın . "