Malatya'da Obezite İle Mücadele İçin Çalışma Başlatıldı

Malatya merkezde 4 spor salonu yapılacağı bildirildi.

  İl Genel Meclisi Salonu ' nda düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Müdürü Sadi Fındıklı , Malatya merkeze 4 spor salonu yapılacağı bildirdi . Sadi Fındıklı , " Merkez ' de Atatürk ve Yeşiltepe Spor Salonu , yani 2 spor salonuna sıkışmış durumdayız . Bunu gören sayın valimizin de ilgisiyle 4 spor salonu yapılması kararlaştırıldı . Bu spor salonları aynı zamanda gençlik faaliyetlerinde de kullanılacak " ifadelerini kullandı .
Tecde Mahallesi kanal üstü Nihat Tecdelioğlu İlköğretim Okulu yanındaki kendi arsalarına bu yıl spor salonu yapacaklarını söyleyen Fındıklı , " Diğer spor salonunu da şeker arazisi alanına yapacağız . 2011 yılında ise Çavuşoğlu Mahallesindeki Necatibey İlköğretim Okulu yanına ve İpek Caddesi ' ndeki TEKEL ambarlarının bulunduğu alana da spor salonu yapmayı planlıyoruz " dedi .
Sadi Fındıklı , merkezdeki 4 spor salonunun hizmete girmesiyle spor salonu açığının büyük bölümünün karşılanacağını kaydetti .
Fındıklı , obezite ile mücadele için Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde çalışma başlattıklarını da bildirdi .
Vali Ulvi Saran ise , " Malatya merkezde salon sayısı az . Gençleri bu hizmetten mahrum etmemek için spor merkezleri yapacağız . 4 taneyi programa aldık . 2 ' sini bu yıl 2 ' sini ise önümüzdeki yıl yapacağız . Bu salonlar gençlik merkezleri gibi de kullanılacak " ifadelerini kullandı .