İsrail'i eleştirdi işinden oldu

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere gerçekleştirdiği saldırıyı eleştiren Beyaz Saray'ın en kıdemli muhabiri Helen Thomas işinden oldu.

İsrail'i eleştirdi işinden oldu
  89 yaşındaki Thomas ' ın geç ; en hafta basında yer alan video gö ; rü ; ntü ; leri kendisine pahalıya patladı . Gö ; rü ; ntü ; lerde Thomas , İsrail ' de yaşayan Yahudilerin geldikleri ü ; lkelere geri dö ; nmesini istiyor . Yahudilerin Polonya ve Almanya ' ya geri gitmelerinin gerektiğini belirten Thomas , ' ' Yahudiler Filistin ' den defolup gitsinler . Polonya ve Almanya ' ya , Amerika ' ya ya da her nere ise oraya dö ; nsü ; nler ' ifadelerini kullanıyor .

Thomas ' ın ç ; alıştığı Hearst Haber Ajansı , muhabirlerinin sö ; z konusu video ü ; zerine işten ç ; ıkarıldığını duyurdu . Helen Thomas iç ; in gazeteci arkadaşları devreye girdi . Gazetecilerin Hearst Haber Ajansı ' nı sert dille eleştirmesi ü ; zerine , bu kurum resmi olarak aç ; ıklama yapmasa da , deneyimli muhabirin Beyaz Saray ' daki toplantılara katılma hakkını elinden alacağı , ancak diğer işlerine devam etmesine izin vereceği tahmin ediliyor . Thomas , Hearst Haber Ajansı ' nın dışında ç ; alıştığı Nine Speakers adlı ajanstan da kovuldu .

Duayen muhabir , videoda dile getirdiği Yahudi karşıtlığı sö ; zlerinden dolayı ö ; zü ; r diledi . Ancak ö ; zü ; rü ; fazla bir işe yaramadı . Nine Speakers ' tan yapılan resmi aç ; ıklamada ; Thomas ' ın saygıdeğer bir gazetecilik kariyeri olduğu , ardından gelen kadın gazetecilere yol aç ; arak ö ; ncü ; lü ; k yaptığı ancak ortaya ç ; ıkan Orta Doğu ' ya dair yorumları yü ; zü ; nden onunla artık ç ; alışamayacakları belirtildi .

BEYAZ SARAY : ELEŞTİRİLER SAVUNULACAK GİBİ DEĞİL

Beyaz Saray sö ; zcü ; lerinden Ari Fleischer , Thomas ' ı eleştirenler kervanına katılmış ve duayen muhabirin yazarlık yaptığı Hearst ' ten kovulmasını aç ; ıkca istemişti .

Pazartesi sabahı yıllardır oturduğu , Beyaz Saray basın toplantısı salonundaki ö ; n sıradaki koltuğu boş kalan Helen Thomas iç ; in , Beyaz Saray sö ; zcü ; sü ; Robert Gibbs , muhabirin sö ; zlerinin savulunacak ve izah edilebilecek bir tarafının bulunmadığını ifade etti .

İftira ve İnkara Karşı Mü ; cadele Birliği ( ADL ) başta olmak ü ; zere diğer Yahudi dernekleri deneyimli muhabiri sert bir dille eleştirip , ' ' anti-semitik ' ' olmakla suç ; ladı .

Lü ; bnanlı bir aileden dü ; nyaya gelen Thomas , İsrail tarafından saldırıya uğrayan yardım gemisi Gazze ile ilgili geç ; en hafta Beyaz Saray sö ; zcü ; sü ; nü ; n yaptığı basın toplantısında , ' Bu saldırıya Amerika olarak bağımsız bir tepkiniz yok mu? ' sorusunu sormuş ve ' Bunu başka bir ü ; lke yapsa silaha sarılırdık ' diye eleştirmişti .

Eleştiriler ve ç ; alıştığı kurumlar tarafından işten ç ; ıkarılmasının ü ; zerine Thomas , pazartesi gü ; nü ; emekliye ayrıldığını aç ; ıkladı . Deneyimli muhabir ve yazar Thomas , bundan sonra aktif olarak muhabirlik mesleğini sü ; rdü ; rmeyeceğini ve emekliye ayrıldığını sö ; yledi . Thomas , Beyaz Saray ' daki muhabirlik gö ; revini John F . Kennedy ' den bu zamana kadar yü ; rü ; tü ; yordu .

GEÇ ; EN YIL DOĞUM GÜ ; NÜ ; NÜ ; OBAMA İLE KUTLAMIŞTI


ABD Başkanı Barack Obama ile doğum tarihleri aynı olan Helen Thomas , geç ; tiğimiz yıl başkan tarafından yapılan sü ; rpriz doğum gü ; nü ; partisiyle gü ; ndeme gelmişti .

Başkan Obama , basın toplantısı sırasında elinde taşıdığı ve bir tek mumun ü ; zerinde bulunduğu kü ; ç ; ü ; k keki Thomas ' a getirmiş , doğum gü ; nü ; nü ; kutlamıştı . Obama , Helen Thomas ' ın kekin ü ; zerindeki mumu sö ; ndü ; rü ; p doğum gü ; nü ; dileği dilemesini istemiş , duayen muhabir de , dü ; nya barışı ve gerç ; ek bir sağlık reformu tasarısı isteğini Başkan ' a iletmişti . Obama kendisinin 48 , Thomas ' ın ise 89 ' cu yaş gü ; nü ; nü ; birlikte kutlayarak ABD Başkanı olarak bir ilke imza atmış ve Beyaz Saray muhabiri ile birlikte doğum gü ; nü ; nü ; kutlayan ilk başkan olmuştu .

iha