Hsyk Başkanvekili Kadir Özbek:

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, "Yargıtay seçimlerinde veya benzeri atamalarda muhakkak talepte bulunanlar vardır. Referans olanlar da vardır" dedi.

  HSYK ' ya gelişinde basın mensuplarının , gazetelerde yer alan ve Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay ' ın Yargıtay üyesi seçiminde etkin rol oynadığına ilişkin iddialarla ilgili sorulara Kadir Özbek , " Basına yansıyan tarafını izlemedim . Sayın bakan daha öncede beraber çalıştığımız bir şahsiyettir " dedi . Özbek , Seyfi Oktay ile zaman zaman bir araya gelerek görüştüklerini belirtti . Mevcut bir soruşturma olduğunu hatırlatan Özbek , " Soruşturmaya etkileyecek , konunun içeriğine girecek bir şeyler söylemek yanlış olur .
Bu konuda hiçbir karanlık nokta bırakmamak için gerekli açıklamaları yaparım " diye konuştu .
' Seyfi Oktay , Yargıtay seçimlerine isim önerdi mi? ' şeklindeki soru üzerine ise Özbek , " Yargıtay seçimlerinde veya benzeri atamalarda muhakkak talepte bulunanlar vardır . Referans olanlar da vardır . Ancak bu kurul kararıyla gerçekleşen bir işlemdir . Birisinin istemesiyle o işler olmaz " ifadelerini kullandı .
Özbek , yanlış anlamaların önlenmesi için gerekli açıklamaları ilerleyen dönemde yapabileceğini kaydetti .