Fuat Turgut Savunmasını Tamamladı

Birinci 'Ergenekon' davasının tutuksuz sanığı avukat Fuat Turgut, savunmasını tamamladı.

 


İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada yazılı olarak hazırladığı savunmasını okuyan Turgut , ' kendilerine karşı yapılan hukuk dışılıklara karşı tavır koyduğu ' iç ; in eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve milletvekilleri Şahin Mengü ; ile Onur Ö ; ymen ' e teşekkü ; r etti . ' Niç ; in gö ; zaltına alındığımı bilmiyorum . Esasen buna bir anlam da veremiyorum ' diyen Turgut , iddiaların tamamen afaki olduğunu savundu .

Turgut , kimseden emir almadığını , Ergenekon ' dan dolayı yargılanmaktan utanmıdığını belirtti .

Geç ; mişteki hizmetlerinden dolayı Veli Kü ; ç ; ü ; k ve Muzaffer Tekin ' i sevgi ve saygıyla selamlamasının iddianamede yer aldığını , bugü ; n de bu kişileri selamladığını ifade eden Turgut , yine Kü ; ç ; ü ; k ' e
' Paşam ' demesinin de iddianamede suç ; lamalar arasında bulunduğunu dile getirdi .

Agos Gazetesi Genel Yayın Yö ; netmeni Hrant Dink ' in ö ; ldü ; rü ; lmesine ilişkin gö ; rü ; len davanın tutuklu sanığı Yasin Hayal ' in de bir dö ; nem avukatlığını yapan Turgut , bu davanın duruşmalarında Ermenilere yö ; nelik sö ; ylediklerine değindi .

Turgut , ' Claudia Roth , Karen Fogg , Olli Rehn , Prodi , Lagendijk ve benzerleri iç ; in basına da yansıyan bazı sö ; ylediklerim olmuştur . Benim bu konularda aç ; ıklamalar yapmaktaki maksadım tahrikç ; ilik değil , kamuoyunu , kamu vicdanını aydınlatmaktır ' diye konuştu .

Fuat Turgut ' un savunmasını tamamlamasının ardından daha ö ; nce alınan ifadeleri okundu .

Duruşma 10 Haziran Perşembe gü ; nü ; ne ertelendi .